Vágólapra másolva!
Akadt néhány fantasztikus egyéni teljesítmény is a múlt héten Európa futballpályáin (gondoljunk csak Mario Gomez mesternégyesére, vagy Cristiano Ronaldo három góljára), számunkra azonban a legnagyobb szenzációt az jelenti, hogy egy honfitársunkat is beválogathattuk álomcsapatunkba.

Kapus:

Fülöp Márton (magyar, Sunderland): a Fekete Macskák nagyon értékes pontot szereztek a hét végén a Bolton otthonában, és ebben legnagyobb örömünkre a magyar hálóőrnek is fontos szerepe volt. A kapuba ismét visszakerült Fülöp kiválóan védett, és az utolsó percben hatalmas bravúrt hajtott végre, ami alapján a BBC-nél is bekerült a hét válogatottjába.

Hátvédek:

Juan Camilo Zuniga (kolumbiai, Siena): nagyon fontos győzelmet aratott a hét végén a sienai együttes, hiszen a Palermo ellen szerzett három ponttal sikerült eltávolodnia a kiesési zónától. A védelem tökéletesen működött, hiszen az ellenfél nem tudott betalálni, és a meccs egyetlen találatát jobbhátvéd Zuniga gólpassza előzte meg.

Martín Demichelis (argentin, Bayern München): a bajoroknak sikerült pontszámban utolérniük a listavezető Wolfsburgot a Bundesligában, köszönhetően az Energie Cottbus elleni győzelemnek. A védelem tengelyében Demichelis magabiztosan futballozott, és egy góllal is hozzájárult a diadalhoz.

Felipe Santana (brazil, Borussia Dortmund): Hajnal Tamás együttese sorozatban hetedik győzelmét aratta a bajnokságban, ami új klubrekord. A sereghajtó Karlsruhe nem jelentett nagy próbatételt a BVB védelmének, de a brazil középhátvéd így is hozzátett valamit a győzelemhez, hiszen eredményes tudott lenni.

Manuel Pasqual (olasz, Fiorentina): a firenzei gárda jó úton halad afelé, hogy megszerezze a negyedik helyet, és az ezzel járó BL-indulást a Serie A-ban. A hét végi, Catania elleni idegenbeli diadal során elsősorban a védelem remekelt, hiszen a csapat nem kapott gólt, és a balbekk Pasqual állandó felfutásaival együttese egyik legjobbja volt.

Középpályások:

Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United): a tavalyi aranylabdás a szezon legfontosabb időszakára lendült igazán formába, és az utóbbi hetekben szenzációsan futballozik. Az Arsenal elleni BL-elődöntő visszavágóján kétszer is betalált, adott egy gólpasszt is, de a hét végi bajnokin a Manchester City sem úszta meg Cristiano Ronaldo-gól nélkül.

Steven Gerrard (angol, Liverpool): a Vörösök még mindig nem adták fel a bajnoki címért folytatott küzdelmet, és ennek a hét végén a West Ham United látta a kárát. A londoniak ellen megint Gerrard volt az egyik főszereplő: a középpályás két gólt ért el, a másodiknál a saját maga által kihagyott tizenegyes után kipattanó labdát lőtte a hálóba.

Daniele Dessena (olasz, Sampdoria): a genovai együttes gólzáporos győzelmet aratott a kiesőjelölt Reggina ellen, és a diadalból a fiatal középpályás két pazar távoli góllal vette ki a részét. A fiatal tehetség a nyáron érkezett a klubhoz, és korábban egyszer sem volt eredményes a Samp színeiben.

Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona): a katalán gárda drámai körülmények között harcolta ki a döntőbe kerülést a Bajnokok Ligájában, hiszen a csapat hosszú időn keresztül emberhátrányban futballozott, és Iniestának a ráadás perceiben sikerült megszereznie a továbbjutást érő találatot. A focista a hét végi, Villarreal elleni bajnokin egy gólpasszig jutott.

Csatárok:

Mario Gomez (német, VfB Stuttgart): a svábok a "surranópályán" haladva a szezon végére odaértek a Bundesliga élmezőnyébe, és ezt nagy részben Gomez góljainak köszönhetik. A csatár a hét végén is elemében volt, hiszen mesternégyest vágva szinte egymaga intézte el a listavezető Wolfsburgot.

Eduardo (brazil, Guingamp): nem várt eredmény született a francia kupa döntőjében, hiszen az élvonalbeli Stade Rennes 2-1-re kikapott a másodosztályú Guingamptól. Pedig a Rennes szerezte meg a vezetést, ám a hajrában jött a Guingamp brazil támadója, aki két találatával megfordította a találkozót.

www.global-soccer.eu