Vágólapra másolva!
Iker Casillas, a Real Madrid válogatott futballkapusa szerint idegenlégiósok helyett inkább hazai játékosokkal kéne megerősíteni a spanyol elitcsapatot.

Casillas erről egy egyetemistákkal tartott találkozót követő sajtótájékoztatón beszélt. "Muszáj spanyollá tenni a Realt, ami nem azt jelenti, hogy ellenséges vagyok a külföldiekkel, hanem azt, hogy számos olyan nagyszerű spanyol labdarúgó van, aki megérdemli a lehetőséget, hogy nagycsapatban játsszon" - mondta. Az Európa-bajnok kapus nevekkel is szolgált, hogy kit látna a legszívesebben csapattársként, a Valenciában focizó válogatottak közül David Villát, David Silvát és a fiatal Juan Matát, valamint a jelenleg az angol Arsenalt erősítő Cesc Fábregast említve.

Ami a csapat mostani vezetőedzőjét, Juande Ramost illeti, Casillas így fogalmazott: "A hat hónap alapján, amit együtt töltöttünk el, nagyon elégedett vagyok vele, és szerintem megérdemelné, hogy újabb lehetőséget kapjon, de nem én döntök."

A Real Madrid jelenleg - már behozhatatlanul - második a Primera Divisiónban, s mivel három fordulóval a zárás előtt 8 pontos a hátránya az éllovas FC Barcelonával szemben, gyakorlatilag kizárt, hogy megvédje bajnoki címét. Az ezüstérmet olyan - argentin, brazil, francia, olasz, portugál, legfőképpen pedig holland vendégjátékosokat felvonultató - alapcsapattal érte el a klub, amelyben Casillast, a csapatkapitány Raúlt és a válogatott védőt, Sergio Ramost leszámítva spanyol labdarúgó csak elvétve akadt. Az ismertebbek közül a középpályás Guti és a jobbhátvéd Michel Salgado is leginkább csak csereként jutott szóhoz.