Vágólapra másolva!
Florentino Pérez megerősítette, hogy harcba száll a júniusi választáson a Real Madrid elnöki székéért.  A 62 éves Pérez, aki az ACS építőipari cégóriás első embere, 2000 és 2006 között - a "galaktikus" korszakban - vezette már a spanyol királyi klubot, s csütörtöki sajtótájékoztatóján tette véglegessé indulását.

Úgy fogalmazott, eljött az ideje a Realt "visszajuttatni arra a helyre, amely őt megilleti története és presztízse alapján", de óvakodott attól, hogy neveket mondjon, kiket szeretne a majdani új klubvezetésben maga mellett tudni. A futballcsapatba általa kívánt játékosokról sem beszélt, noha korábban többször is elhangzott részéről, hogy örömmel látná a Real Madridban például Cristiano Ronaldót és Kakát.

Ezúttal beérte azzal, hogy: "mindenki tudja, milyen fontos szerepet játszott a Real Madrid históriájában Jorge Valdano és Zinedine Zidane". Az aktív futballisták közül is csupán a spanyol csapatkapitány Raúlt említette meg abban az összefüggésben, hogy reményei szerint a "Real vitathatatlan szimbóluma a klubban szolgál majd tovább, ha felhagyott a labdarúgással".

Pérez, akit igen sokan a biztos befutónak látnak a spanyol fővárosban, "látványos programot" ígért, amely "sikert fog hozni". Elnöki "előexpozéjában" úgy fogalmazta meg a nemzetközileg sikertelen elmúlt három év után elérendő célt, hogy "a Real legyen a 21. század legjobb klubja, amely vezeti Európa labdarúgását".

A Real június 14-én választ elnököt.