Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a Manchester United elfogadta a Real Madrid ajánlatát a portugál világsztárért, Cristiano Ronaldóért, az egyik fő kérdés a Vörös Ördögök híveinek körében, hogy mire költik az aranylabdásért kapott csillagászati összeget.

A Real ugyanis világrekordnak számító 96 millió eurót adna a portugálért (még ha a hírek szerint a királyi gárda ezt négy részletben fizetné is ki), ami azt jelenti, hogy Sir Alex Fergusonnak lesz miből pótolnia játékosát. Az angol források szinte biztosra veszik, hogy az egyik érkező a Wigan Athletic ecuadori szélsője, Antonio Valencia, akiért a manchesteriek 17 millió fontot ajánlottak, és a hírek szerint Ferguson még egy középcsatárt is szeretne igazolni.

A The Times pedig úgy tudja, hogy erre a posztra az első számú kiszemelt az FC Barcelona kameruni játékosa, Samuel Eto'o. Vele kapcsolatban tulajdonképpen egy éve tartják magukat azok a pletykák, hogy távozik a Barcától: tavaly nyáron Josep Guardiola átadólistára tette, de Eto'o visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, és fantasztikus idényt produkált.

Szerződése azonban 2010 nyarán lejár, és egyelőre nem tudott megegyezni a hosszabbításról, ami valószínűsíti, hogy a Barcelona eladja őt. Eto'ót kapcsolatba hozták már az Internazionaléval és a Manchester Cityvel is, a Times értesülései szerint azonban a Manchester United is bejelentkezett érte, és hajlandó lenne 25 millió eurónak megfelelő összeget fizetni.

További átigazolási hírek:
Az Everton megvált három játékosától: Andy van der Meyde szerződése lejárt, Nuno Valente kontraktusát felbontották, Segundo Castillo pedig visszatért a Crvena zvezdához.

Az Arsenal lengyel kapusa, Lukasz Fabianski meghosszabbította szerződését. A Hull City leigazolta a Manchester United fiatal csatárát, Frazier Campbellt, aki az előző szezonban kölcsönben a Tottenham Hotspurnél szerepelt.

A Mönchengladbach megszerezte az Arminia Bielefeld középpályását, Torben Marxot. A Cottbus bolgár focistáját, Dimitar Rangelovot a Dortmund csábítja.

A Chievo leigazolta az AEK Athén olasz kapusát, Stefano Sorrentinót. A Valencia szerződéshosszabbítást ajánlott kapusának, Césarnak. Az Osasuna megszerezte a Málaga középpályását, Javier Calleját.

www.global-soccer.eu