Vágólapra másolva!
A Chelsea a következő szezonra való felkészülést új edző kinevezésével kezdte, a londoniak kispadjára az AC Milantól elcsábított Carlo Ancelotti került. Az olasz szakember első feladata a keret átalakítása lesz, és érthető módon Ancelotti elsősorban a Serie A-ban nézett szét erősítésekért.

A szakember úgy véli, hogy az egyesületnek szüksége lesz egy új középhátvédre, mivel a gárda portugál játékosa, Ricardo Carvalho az előző idényben nagyon sokat hiányzott sérülés miatt, ráadásul az Internazionale csábítja, és szinte biztosnak tűnik, hogy a bekk José Mourinho keze alatt kezdi majd meg a felkészülést.

Az egyik olasz sportnapilap, a Corriere dello Sport értesülései szerint Ancelotti első számú kiszemeltje a posztra az AS Roma brazil játékosa, Juan. A válogatott védő, aki jelenleg hazája válogatottjával a Konföderációs Kupán szerepel, a Farkasok egyik legjobbja volt az előző szezonban, igaz, sérülések miatt viszonylag sokat hiányzott a csapatból.

A középhátvéd nemrégiben hosszabbította meg a szerződését 2013-ig, ám klubja nem kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájára, és anyagilag nem áll valami jól. A Roma várhatóan kénytelen lesz megválni egy-két klasszisától, és a hírek szerint Juan alighanem magas vételára könnyítene a rómaiak helyzetén.

További átigazolási hírek:
A Manchester Unitedet a Valencia középpályásával, David Silvával hozták kapcsolatba. A West Ham United védőjét, Matthew Upsont az Aston Villa és a Manchester City is vinné.

A Middlesbrough francia támadóját, Jérémie Aliadiere-t a Fulham szemelte ki. A Stuttgart érdeklődik a Standard Liege szerb csatára, Milan Jovanovic iránt. A Schalke kiszemeltje a Rangers amerikai támadója, DaMarcus Beasley.

Az AC Milan csatárát, Marco Borriellót a Wolfsburggal hozták kapcsolatba. Az Osasuna cseh középpályása, Jaroslav Plasil az Olympique Marseille-be tart.

A Paris Saint-Germain a Rennes középpályását, Sylvain Marveaux-t vinné. Az AC Milan leigazolta a Porto balhátvédjét, Aly Cissokhót.

A Torino csatárát, Rolando Bianchit a Fiorentina szeretné megszerezni. Az Udinese bejelentkezett a Siena kolumbiai védőjéért, Camilo Zunigáért. A Real Madrid argentin csatárát, Javier Saviolát a Liverpool szerezheti meg.