Vágólapra másolva!
A nemzetközi futballvilág a múlt héten elsősorban a Konföderációs Kupára figyelt, de azért az U21-es Európa-bajnokság, az ázsiai vb-selejtezők, valamint a Libertadores-kupa negyeddöntői is beszédtémát jelentettek a sportág szerelmeseinek. Álomcsapatunk is ezen sorozatok legjobbjaiból verbuválódott, és Brazília két labdarúgóval is képviselteti magát.

Kapus:

Andrea Consigli (Olaszország): az olasz U21-es válogatott két mérkőzés után négy ponttal áll a kontinensviadalon, és ebben nagy szerepe van kapusának. Consigli Szerbia ellen végig remekelt, és a svédek ellen is csak az utolsó percben kapott gólt - utóbbi találkozón őt választották a mezőny legjobbjának.

Hátvédek:

Maicon (Brazília): a jobbhátvéd posztján kellemes gondjai vannak a brazil szövetségi kapitánynak, Dungának, hiszen Daniel Alves és Maicon személyében két világklasszis áll a rendelkezésére. Utóbbi az Egyesült Államok ellen parádésan futballozott, gólt is szerzett, és a mezőny legjobbja volt.

Micah Richards (Anglia): az angol korosztályos válogatott mindkét találkozóját megnyerte az Európa-bajnokságon, pedig a finnek ellen több mint egy órát emberhátrányban játszottak. A középhátvéd Richards azonban emberfeletti munkát végzett, ráadásul ő fejelte a győztes találatot.

Benedict Höwedes (Németország): a német U21-es gárda is jól szerepel az Eb-n, két összecsapás után négy ponttal áll. A spanyolok elleni rangadón a védelem, Höwedesszel a tengelyében, remekül teljesített, és a bekk a finnek ellen ráadásul még gólt is szerzett.

Adrián Romero (uruguayi, Nacional): az uruguayi klubfutball az elmúlt években nem volt túl sikeres, így aztán a Nacional remek szereplése a Libertadores- kupában nem kis meglepetést jelent. A montevideói egylet a negyeddöntő visszavágóján a brazil Palmeirast búcsúztatta egy gól nélküli döntetlennel, köszönhetően többek között a balhátvéd Romero remeklésének.

Középpályások:

Mahmood Abdulrahman (Bahrein): az ázsiai vb-selejtezők utolsó körében a bahreiniek számára a csoport harmadik helye, és a pótselejtező volt a tét, amihez mindenképpen le kellett győzniük Üzbegisztánt. Ez sikerült, köszönhetően Abdulrahman góljának - aki februárban szintén győztes találatot ért el az üzbégek ellen.

Xavi (Spanyolország): az Eb-győztes magabiztosan nyerte meg csoportját a Konföderációs Kupán - három mérkőzésből három győzelem, kapott gól nélkül. Xavi azon kevés játékos közé tartozik, aki mindegyik találkozón kezdő volt, és pazarul futballozott.

Tim Cahill (Ausztrália): az ausztrál-japán vb-selejtezőnek a presztízsen kívül nem volt tétje, hiszen már mindkét együttes kivívta az indulás jogát. Azért a csapatok komolyan vették az összecsapást, amit végül az ausztrál gárda nyert meg, köszönhetően Cahill két találatának.

Leandro Benítez (argentin, Estudiantes): a Libertadores-kupában kialakult az elődöntő mezőnye, és az argentin futballt az Estudiantest képviseli, amely a negyeddöntőben a Defensor Sportingot ütötte ki. A hazai visszavágón a bal oldali középpályás Benítez találata jelentette a győzelmet.

Csatárok:

Luís Fabiano (Brazília): a címvédő eddig bombaformában szerepel a Konföderációs Kupán, a múlt héten az Egyesült Államok és a világbajnok Olaszország is három gólt kapott a braziloktól. Utóbbi összecsapáson elsősorban Luís Fabiano villogott, aki kétszer is bevette Gianluigi Buffon kapuját.

Bernard Parker (Dél-Afrika): a házigazdák legjobbjai teljesítették a minimális elvárást azzal, hogy bejutottak az elődöntőbe a Konföderációs Kupán. Mindez elsősorban Parkernek köszönhető, aki az új-zélandiak ellen szerzett két góljával jóvátette az Irak elleni hibáját, amikor saját csapattársát akadályozta meg a gólszerzésben.

www.global-soccer.eu