Vágólapra másolva!
A nyár egyik leghosszabb átigazolási "szappanoperája" alighanem Franck Ribéry nevéhez fűződik majd. A Bayern München francia középpályását szinte mindegyik sztárklubbal kapcsolatba hozták az elmúlt hetekben, miközben a müncheni egyesület nem akarja eladni.

A klub alelnöke, Karl-Heinz Rummenigge kijelentette, hogy nem hogy nem gondolkoznak Ribéry eladásán, hanem egyenesen szerződéshosszabbítást ajánlottak neki, és az új kontraktusban megemelnék a fizetését. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a középpályás megtartásához, mert a hírek szerint Ribéry szívesen folytatná máshol a pályafutását, mégpedig elsősorban Spanyolországban - ami a Real Madridot vagy az FC Barcelonát jelenti.

Eddig azonban inkább az angol klubok érdeklődéséről lehetett olvasni. Vasárnap például két londoni egyesületről is azt írták, hogy hamarosan bejelentkezhet Ribéryért. A Sunday Express értesülései szerint a Chelsea 59 millió eurót fizetne a középpályásért - a lap úgy tudja, hogy a Kékek új olasz edzője, Carlo Ancelotti első számú célpontjának tekinti Ribéryt.

Ennél meglepőbb a Daily Star híre, amely arról szól, hogy az Arsenal is megszerezné Ribéryt. Az Ágyúsok mestere, Arsene Wenger nem arról híres, hogy szívesen fizet sok pénzt egy játékosért, de Ribéryért állítólag 40 millió fontot sem sajnálna.

További átigazolási hírek:
A Bayern München középpályását, Tim Borowskit az Aston Villa szeretné megszerezni. A Borussia Mönchengladbach a Real Betis chilei szélsőjével, Mark Gonzálezzel erősítene.

A Bochum szlovák támadója, Stanislav Sesták a Hoffenheimbe tart. A Groningen svéd csatárát, Marcus Berget a Fiorentina szemelte ki.

A Villarreal a Tottenham Hotspur orosz csatárával, Roman Pavljucsenkóval kötne szerződést.

www.global-soccer.eu