Vágólapra másolva!
Noha a Manchester United kétségtelenül sokat gyengült Cristiano Ronaldo eligazolásával, Wayne Rooney-nak javára válhat a portugál távozása, hiszen eddig sokszor azért kellett visszavontabban vagy a pálya szélén futballoznia, hogy Ronaldo kötetlenül alkothasson az ellenfél kapuja előtt.   

Rooney azonban fejet hajtott Ronaldo nagysága előtt, és nem érezte úgy, hogy neki kell elvégeznie a piszkos munkát a Madridba szerződött aranylabdás helyett. "Ronaldo óriási játékos, bárhonnan képes gólt szerezni, úgyhogy meg kell próbálni alkalmazkodni hozzá. Az egész csapat ezt tette, hiszen tudtuk, hogy meccseket képes nyerni nekünk. Most, hogy elment, sokkal több gólt kell lőnünk, hogy pótoljuk az ő találatait, de úgy érzem, én is képes vagyok az intenzív gólgyártásra" - nyilatkozta a brit The Times című napilapnak.

A 23 éves Rooney az előző szezonban 49 meccsen 20 gólt lőtt a Manchester Unitedben, ennél azonban sokkal büszkébb a legutóbbi 7 válogatott meccsen lőtt 10 góljára, amelyeket egyaránt csatárként ért el. Úgy érzi, a klubcsapatában is képes lenne hasonlóan eredményes játékra, ha végre az eredeti posztján szerepelhetne.

"Abban a pozícióban szeretnék játszani, ahol a legjobban érzem magam, ez pedig a középcsatár posztja. Ha az ideális helyemen vetnek be, akkor biztos vagyok benne, hogy be tudom tölteni a Ronaldo és Tevez távozásával keletkezett űrt. Nagyon nagy dolog Bajnokok Ligája-döntőt játszani és hétről hétre pályára lépni a Manchester Unitedben, szerencsés vagyok, hogy ebben részem lehet, de szélsőként nem tudom hozni azt a teljesítményt, amire képes vagyok" - bizonygatta az 52-szeres válogatott játékos.

Sir Alex Fergusonnak szerencséje van Rooney-val, hiszen ő az a labdarúgó, aki valóban szinte minden poszton megbízható teljesítményre képes, ugyanakkor, ha el akarja kerülni az esetleges konfliktusokat, előbb-utóbb a skót mesternek is figyelembe kell vennie a támadó egyre gyakrabban előtörő panaszait.

Különösen azért, mert Rooney ugyan példás szerénységgel jelenleg csupán a tehetséges játékosok közé sorolja magát, az igazi nagy dobásra azonban a világbajnokság évében készül. "A következő szezonom lehet az, amikor egy nagyra tartott tehetségből nagy játékossá válhatok. Kemény szezon lesz a klubnak is és nekem is, és a végén ott vár majd rám a világbajnokság" - mondta a 18 évesen már Best, Gascoigne és Beckham utódjának kikiáltott Rooney, akinek rövidesen megszületik az első gyereke.

"Aki ismer, tudja, hogy csöndes ember vagyok. Edzés vagy meccs után hazamegyek és játszom az Xboxomon, vagy nézem a tévét. A pályán viszont eluralkodik rajtam a versenyszellem, és ha fiatal korod óta a világ legjobb bajnokságában játszol, akkor bizony néha előtörnek belőled az érzelmek. Sokat dolgoztam rajta, hogy ezeket kezelni tudjam, mert ha kapok egy sárga lapot reklamálásért, máris tele van vele a sajtó. Mások százszor durvább dolgokat csinálnak, ám azokat meg sem említik, de így nőttem föl, így ezt már el tudom fogadni."