Vágólapra másolva!
A Konföderációs Kupa győztese ugyan a brazil válogatott lett, de az ezüstérmes Egyesült Államok szereplése jelentette a legnagyobb meglepetést a tornán. Az egész amerikai csapat rendkívül fegyelmezetten futballozott, de főleg a védői keltettek nagyon jó benyomást. A középhátvéd Oguchi Onyewu ráadásul valószínűleg tisztában volt azzal, hogy egy jó teljesítménnyel akár sztárcsapathoz is kerülhet, de valószínűleg maga sem gondolta volna, hogy nem sokkal a sorozat után a Real Madrid érdeklődik iránta.

A királyi klub elnöke, Florentino Pérez számára ugyan elsősorban a világklasszisok megszerzése a cél, és ennek megfelelően már fehérbe öltöztette Kakát és Cristiano Ronaldót (ráadásul Franck Ribéry leigazolásáról sem tett le), de szakmai szempontok alapján a védelemre is ráfér egy kis erősítés. Ennek megfelelően érkezett a Valenciától Raúl Albiol, de a hírek szerint az együttes új edzője, Manuel Pellegrini szeretne még egy hátvédet igazolni - és itt jön a képbe Onyewu.

A hórihorgas termetű amerikai bekk ugyanis üzleti szempontból is maximálisan megérné a Realnak: mivel szerződése lejárt a Standard Liege-nél, így ingyen megszerezhető, ráadásul belga útlevéllel is rendelkezik, tehát nem venne el egy nem EU-s helyet a keretből.

Arról nem is beszélve, hogy Onyewu személye kapóra jöhet Péreznek ahhoz, hogy tovább növelje a klub népszerűségét az Egyesült Államokban - aligha véletlen, hogy a Real augusztusban észak-amerikai túrán vesz majd részt.

További átigazolási hírek:
A Portsmouth-tól elküldött kameruni hátvédet, Laurent a Hull City szemelte ki. A Le Mans védőjét, Grégory Cerdant a Blackburn Rovers szeretné leigazolni.

A Bayern München brazil középhátvédjét, Lúciót a Manchester Cityvel hozták kapcsolatba. A Hertha a Hamburg védőjével, Bastian Reinhardttal erősítene.

A Girondins Bordeaux szélsője, Gabriel Obertan a Manchester Unitedben köthet ki. A Fulham kiszemeltje a lengyel Wisla Kraków csatára, Pawel Brozek.

www.global-soccer.eu