Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona egyik legerősebb csapatrésze az előző idényben a középpályás sor volt, hiszen Andrés Iniesta és Xavi is pályafutása legjobb idényét futotta. A védekező feladatok elsősorban Yaya Touréra hárultak, illetve ezen a poszton bevethető még Seydou Keita is, ráadásul a szezon egyik felfedezettje az ugyancsak védekező középpályás Sergio Busquets volt, aki már a válogatottban is bemutatkozott.

Mindezek mellett meglepő, hogy a jelek szerint a katalánok elsősorban egy védekező középpályást szeretnének igazolni - igaz, Touré és Keita 2010 elején az Afrika-kupa miatt majd egy hónapig nem áll majd a csapat rendelkezésére.

Josep Guardiola első számú kiszemeltje a Liverpool argentin játékosa, Javier Mascherano volt, azonban úgy tűnik, hogy a Vörösök semmiképpen sem akarnak megválni játékosuktól. Így aztán a Barcának más jelölt után kellett néznie, és a helyi napilap, a Sport értesülései szerint a Juventus dán focistája, Christian Poulsen lehet a megoldás.

A középpályás korábban már bizonyított a Primera Divisiónban, hiszen a Sevillában remek teljesítményt nyújtott, azonban Torinóban nem ment neki a játék. A hírek szerint a Juve hajlandó lenne megválni tőle, és korábban a Fenerbache be is jelentkezett Poulsenért, azonban a dán nemet mondott az isztambuliaknak, mondván, nagyobb kihívásra vágyik.

További átigazolási hírek:
A Sunderland leigazolta a paraguayi válogatott csapatkapitányát, a középhátvéd Paulo da Silvát. A Stade Rennes kameruni középpályása, Stéphane M'Bia az Olympique Marseille-be szerződött. A Zenit Szankt-Petyerszburg francia védője, Sébastien Puygrenier kölcsönbe az AS Monacóba került. A Sunderland ír csatára, Daryl Murphy a Hull Citybe tart. A West Ham United szeretné kölcsönvenni az FC Barcelona izlandi támadóját, Eidur Gudjohnsent. A Wigan Athletic középhátvédje, Titus Bramble 2012-ig meghosszabbította szerződését.

Kolumbiai labdarúgóval erősítette meg keretét a portugál bajnok FC Porto. A 23 éves Radamel Falcao Garcia az argentin River Plate-től érkezik 5,5 millió euróért, öt évre. A kolumbiai válogatottban 14 alkalommal szerepelt csatárt az Olympique Lyonhoz igazolt argentin Lisandro López helyére szerződtették a portugálok. Falcao 111 mérkőzésen 45 gólt szerzett a River Plate színeiben.