Vágólapra másolva!

12 éves fiát választotta a bolíviai futballedző

Lemondott posztjáról Julio Cesar Baldivieso, a bolíviai Aurora vezetőedzője, miután a klub vezetői felszólították, tegye ki csapatából 12 éves fiát. Mauricio egy hete minden idők legfiatalabb profi labdarúgójaként lépett pályára a dél-amerikai ország bajnokságában.

Nagy vihart kavart az egykori válogatott labdarúgó, Julio Cesar Baldivieso, aki a bolíviai Aurora edzőjeként a La Paz elleni bajnokin pályára küldte saját, mindössze 12 éves fiát. Mauricio ezzel minden idők legfiatalabb profi játékosa lett - a korábbi rekord 2001-ből származott, amikor a perui Fernando Garcia 13 évesen és 11 hónaposan ölthette magára egy élvonalbeli gárda mezét.

A klub vezetősége azonban nem nézte jó szemmel a szakvezető húzását, így felszólította, tegye ki a játékost keretéből. Baldivieso végül fia mellett döntött, s inkább lemondott posztjáról.

"Sajnos nagyon sokan nem nézték jó szemmel a fiam bemutatkozását. Ország-világnak tudnia kell, hogy Bolíviában a külföldi játékosok miatt elnyomják a tehetségeket" - nyilatkozta Baldivieso.

A 37 éves szakember pályafutása során 85 alkalommal szerepelt a válogatottban, ahol 15 gólt szerzett. Tagja volt a legendás generációnak, amely 1994-ben kivívta a világbajnoki szereplés jogát, illetve az 1997-es Copa Américán döntőt játszhatott.