Vágólapra másolva!
A skót Heartsot irányító László Csaba, akit tavaly az év edzőjének választottak Skóciában, az anyagi körülmények miatt nehéz idényre számít. A korábban a Ferencvárosnál is dolgozó edző hisz abban, hogy képes lesz jóval szűkebb anyagi körülmények között is sikerre vezetni csapatát, de szerinte ez csak még több szenvedéllyel és eltökéltséggel sikerülhet.

"Mindenkinek, aki a csapatnál tevékenykedik most még nagyobb összetartással és még több szenvedéllyel kell dolgoznia. Ha az ember szereti, amit csinál, van egy jó terve, és kellőképp tiszteli az ellenfelét, akkor nagy sikereket lehet elérni" - mondta az erdélyi illetőségű szakember.

Világszerte több klub is kénytelen alaposan lefaragni az átigazolásokra szánt büdzsét, így vannak ezzel a Heartsnál is. A klub kiszemeltje, a macedón Ilco Naumoski, elmondta, szívesen igazolt volna a skót bajnokság bronzérmeséhez, de egyszerűen elfogadhatatlan volt az ajánlatuk.

A szűk anyagi források ellenére néhány játékossal már sikerült erősítenie Lászlónak, Ian Black a skót Invernesstől, Ismael Bouzid a török Ankaragücütől, Dawid Kucharski a lengyel Lech Poznantól és David Witteveen osztrák alsóbb osztályból érkezett.

"Nem mindenki tud új játékosokat igazolni, van, hogy csak rutintalan fiatalokkal bővül a keret. A jelenlegi gazdasági helyzetben a legtöbb klubnál igyekeznek minél kevesebbet költeni. Ráadásul nálunk még a tévésszerződésekkel is gondok voltak, de szerencsére ezek mára rendeződtek. Még a Celtic és a Rangers is csak eladásban jeleskedett a piacon, és egyelőre mindenki várja, mi fog történni. A szurkolók a legfontosabb elemei a labdarúgásnak, ők ki vannak éhezve a sikerre, de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz év elé nézünk" - mondta László.

Ráadásul a csapat 18 éves játékosa, Elias Wagner az egyik felkészülési meccsen kettős lábtörést szenvedett, így neki biztosan ki kell hagyni az egész szezont.

"Nagyon sajnálom a fiút, de sajnos néha ilyen a futball és ilyen az élet. Remélem, minél előbb felépül. A szakmai stábbal együtt meglátogatjuk a kórházban és megpróbáljuk biztatni, bátorítani" - kommentálta a sajnálatos eseményt László Csaba.

Eközben a klub megerősítette, hogy az eddigi sportigazgató, Anatolij Korobocska elhagyta a klubot. Úgy tűnik, valóban nehéz szezon elé néz a Hearts...