Vágólapra másolva!
Az Arsenalból a Manchester Cityhez távozott Kolo Touré szerint a londoniakat mindig is elhagyták legjobbjaik. Az elefántcsontparti szerint természetes, hogy új csapata sokat költekezik.

Kolo Touré örül, hogy elhagyta az Arsenalt, mert szerinte túl sok nagy név távozott a csapatból. A Manchester Cityhez igazolt védő szerint az Ágyúsokra jellemző, hogy elhagyják őket a vezéregyéniségeik.

"Azért jöttem a Cityhez, mert ha megnézzük, az Arsenalt minden nagy játékosa elhagyta most is és a múltban is. Thierry Henry elment, ahogy Patrick Vieira és Ray Parlour is. Ezek a játékosok szállították a sikert az Arsenalnak, ezért úgy érzem, pályafutásom ezen pontján nekem is tovább kellett állnom. Túl sok vezért vesztettünk az Arsenalnál. Mikor bajnokságot nyertünk, csodás légkör alakult ki, mintha mind testvérek lettünk volna" - mondta a 28 éves védő, aki nem elsőként kritizálja a londoniak játékospolitikáját, több korábbi futballistája is a szemére vetette már Arsene Wengernek, hogy nem pótolja megfelelően a csapat elveszett értékeit.

Touré egyúttal megvédte a Manchester City sokat bírált költekezését is: "A legjobb csapatok csak azért vannak a csúcson, mert megveszik a legjobb játékosokat, sok pénzért. Pénz nélkül nem lehetsz sikeres a futballban. A City terve, hogy felépítsen egy nagy csapatot, természetes, hogy ehhez pénz kell."