Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a Bayern München labdarúgócsapatának elnöke szerdán bocsánatot kért Franck Ribérytől, amiért egy korábbi interjúban kétségbe vonta a francia középpályás Bayern iránti elkötelezettségét.

A 63 esztendős szakember a napokban azt mondta: Ribéry francia, ezért semmit sem jelent neki München. A kijelentés után Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető és Uli Hoeness klubmenedzser azonnal reagáltak, nyilatkozataikban méltatva a 26 esztendős labdarúgó alázatát és profi hozzáállását.

"Segíteni szerettem volna neki, de sajnos ez visszaütött" - kezdte magyarázatát Beckenbauer. "Valószínűleg elkövettem azt a hibát, hogy nem megfelelően fogalmaztam. Elegánsabb lett volna, ha azt mondom, hogy nem német születésű. Megbeszéltük, és bocsánatot kértem tőle."

A Bayernnél hónapokig nem lehetett tudni, hogy Ribéry elhagyja-e a csapatot, mivel a Real Madrid élénken érdeklődött iránta, és maga a játékos is többször kijelentette: szívesen futballozna a spanyol fővárosban. A bajorok aztán 100 millió dollárban határozták meg a francia árát, aminek hatására a Madrid elállt vételi szándékától.