Vágólapra másolva!
Támadó középpályást keres José Mourinho, így került a képbe az Internazionalénél a bordeaux-i Yoann Gourcuff. A Hertha még egy szezonra kölcsönkérné a Liverpooltól Andrij Voronyint.

Az Internazionale edzője, José Mourinho az új bajnoki idényre szeretné átalakítani csapata taktikáját: a 4-4-2-es felállás azon variációját preferálná, amelyben a két csatár mögött egy támadó szellemű, kreatív középpályás szerepel. A tervvel csupán annyi a probléma, hogy az Inter jelenlegi keretében nem nagyon akad olyan futballista, aki betölthetné ezt a pozíciót: az edzőmérkőzések többségén a szerb Dejan Stankovic szerepelt ezen a poszton, azonban számára nem ez az ideális szerepkör. Így aztán a milánói klub az átigazolási időszak hátralévő részében szeretne még egy irányítót szerződtetni, és a legújabb hírek szerint a kiszemelt nem más, mint Yoann Gourcuff, a Bordeaux csillaga.

Az Inter korábban a Real Madrid két holland játékosát, Rafael van der Vaartot, illetve Wesley Sneijdert próbálta leigazolni, de egyik transzfer sem jött össze. Utóbbit ugyan a Real elengedte volna, de Sneijder kijelentette, hogy maradni szeretne Madridban, megküzd a kezdő tizenegybe kerülésért. Korábban a Sampdoria erőssége, Antonio Cassano is szóba került, ám a francia Le Parisien értesülései szerint a klub most bejelentkezett a Girondins Bordeaux-nál. Gourcuff szerződtetése már csak azért is pikáns lenne, mert a játékos korábban az AC Milané volt, de a piros-feketéknél nem tudta beverekedni magát a csapatba (sokak szerint túl kevés lehetőséget kapott), ezért kölcsönadták Bordeaux-ba, ahol pedig bombaformában futballozott. A Girondins a nyáron meg is vette 15 millió euróért - a hírek szerint az Inter erre az összegre még tízmilliót ígérne rá.

További átigazolási hírek
A Chelsea kölcsönadta védőjét, Michael Mancienne-t a Wolverhampton Wanderersnek. A Reading ír szélsője, Stephen Hunt a Hull Citybe szerződött. A Middlesbrough középpályását, Gary O'Neilt a Fulham vinné. A Fiorentina szerb középpályása, Zdravko Kuzmanovic iránt a Sevilla érdeklődik. Az Ajax Amsterdam játékosát, Grégory van der Wielt az Atlético Madrid szemelte ki. A Juventusnál felmerült az Atlético Madrid argentin középpályása, Maxi Rodríguez neve. A Hertha BSC még egy szezonra kölcsönvenné a Liverpool ukrán csatárát, Andrij Voronyint.

www.global-soccer.eu