Vágólapra másolva!
A Manchester Unitednek ebben az idényben máris sikerült valami, ami az előző két szezonban nem jött össze: a Vörös Ördögök most győzelemmel kezdték a bajnokságot, míg a Premier League legutóbbi két kiírásában egyaránt döntetlennek rajtoltak. A MU sikere már csak azért is nagyon értékes, mert a csapat rendkívül tartalékos védelemmel szerepelt a Birmingham City ellen.

Gary Neville hiányát már szinte észre sem veszik az Old Traffordon, hiszen a veterán bekk az előző szezonban is csak elvétve szerepelt az együttesben, ám Sir Alex Ferguson nem számíthatott Nemanja Vidicsre, Rio Ferdinandra és Rafael da Silvára sem, Jonny Evans pedig a mérkőzésen dőlt ki a sorból.

A fentiek alapján nem meglepő, hogy a hírek szerint a manchesteriek szeretnének még egy védőt igazolni augusztus végéig. A klub első számú kiszemeltje nem más, mint a Stoke City futballistája, Ryan Shawcross, aki számára az Old Trafford nem ismeretlen: a 21 esztendős játékos ugyanis a Manchester Unitednél nevelkedett.

Az egyesület 2008 januárjában egymillió fontért adta őt el a Stoke-nak, amellyel aztán kiharcolta a feljutást a legjobbak közé, és sikerült is megkapaszkodnia a Premier League-ben. A hátvéd az első fordulóban gólt fejelt a Burnley ellen, és a meccset Ferguson élőben tekintette meg, ami alapján megindultak a pletykák, hogy szeretné Shawcrosst visszahívni az Old Traffordra.

Ez már csak azért is lehetséges, mert a játékos eladásakor a MU belevett egy visszavásárlási záradékot a szerződésbe, amely szerint a Vörös Ördögök opciós joggal rendelkeznek. Érdekesség egyébként, hogy Shawcrosst a nyáron a Liverpoollal is kapcsolatba hozták, vagyis a fiatal játékosra Rafa Benítez is felfigyelt.

További átigazolási hírek:
A Liverpool érdeklődik az Athletic Bilbao védője, Fernando Amorebieta iránt. A Saint-Etienne a Monaco középpályásával, Carmel Meriemmel erősítene.

A Fulham 2,5 millió eurót fizetne az Almería csatáráért, Kalu Uchéért. A Valencia argentin középpályását, Ever Banegát az Evertonnal hozták kapcsolatba.

A Racing Santander szeretné kölcsönvenni az FC Barcelona fiatal támadóját, Jeffrent. A Stuttgart kiszemeltje az Olympique Lyon támadója, Sidney Govou.

A Chelsea érdeklődik az AS Roma francia védője, Philippe Mexes iránt. Olasz sajtóértesülés szerint Huszti Szabolcs csapata, az orosz Zenit szeretné leigazolni Adrian Mutut, a Fiorentina román labdarúgóját.

www.global-soccer.eu