Vágólapra másolva!
A Chelsea-től a Dinamo Kijev labdarúgócsapatához igazol Andrij Sevcsenko. Az egy hónap múlva 33 éves ukrán válogatott támadó - aki az előző szezonban kölcsönben korábbi klubjában, az olasz AC Milanban szerepelt - két évre szóló szerződést köt egykori csapatával.

Mindezt szombaton jelentette be saját weboldalán az ukrán bajnok, amely vasárnap mutatja be hivatalosan az új szerzeményt.

Az aranylabdás csatár 1994-ben a Dinamo Kijevben kezdte pályafutását, 1999-ig ebben az együttesben szerepelt. 2006-ban 51 millió euróért igazolt az AC Milantól a Chelsea-hez, ahol azonban nem tudott állandó helyet kiharcolni magának a kezdőcsapatban. A Kékek új vezetőedzője, Carlo Ancelotti közölte Sevcsenkóval, hogy nem lesz helye a kezdőcsapatban, ezért távozhat.

Robben jött, Ribéry még idén távozhat Münchenből

A Bayern München immár hivatalosan is bejelentette a Real Madrid holland klasszisának, Arjen Robbennek szerződtetését, aki a tízes mezszámot kapja a bajoroknál - ezt Roy Makaay távozása óta senki sem viselte Münchenben.

Robben megszerzésével ugyanakkor rögtön feléledtek azok a pletykák, amelyek szerint Franck Ribéry még az idén távozhat a Bayerntől. Spanyol lapértesülések szerint a madridiak csak azért engedték el Robbent a csapattól, mert Florentino Pérez biztos benne, hogy cserébe el tudja hozni a franciát. A madridi napilap, az AS értesülései szerint ugyan a két klub korábban megegyezett arról, hogy Ribéry 2010-ben igazol majd a Madridhoz, de az újság úgy tudja, hogy Pérez megpróbálja meggyőzni Uli Hoenesst arról, hogy már most engedje el a franciát - némi készpénzért, illetve Rafael van der Vaartért cserébe. Utóbbi már csak azért is jól jönne a münchenieknek, mert Louis van Gaal még nem találta meg az ideális irányítóját.

Igen ám, de állítólag nem csak a Real jelentkezett be ismét Ribéryért, hanem a Chelsea is. A londoniaknál a nyáron elmaradt a nagy sztárigazolás (mert az orosz Jurij Zsirkov megszerzését azért nem lehet annak nevezni), és a France Football információi szerint a klubot felbátorította, hogy Robben a Bayernbe szerződött. Az angolok úgy vélik, hogy a müncheniek így könnyebben elengedik a franciát, és csillagászati összegnek számító 65 millió eurót fizetnének érte. Ez ugyanannyi, amennyit a Real fizetett az AC Milannak Kakáért.

Világbajnok védővel erősített a Parma

A Parma szombaton leigazolta a német bajnok Wolfsburgtól Cristian Zaccardót. Az olasz válogatottal világbajnok védő, aki egy évet töltött Németországban, így ismét együtt dolgozhat Francesco Guidolinnal, akinek irányítása alatt még Palermóban futballozott.

Zaccardo mellett a hétvégén egy csatárt is szerzett az élvonalba egy év után visszajutott együttes, ugyanis a Torinótól Nicola Amoruso érkezett Parmába. A két szerződtetés anyagi vonatkozását nem hozták nyilvánosságra.

További átigazolási hírek

Az Anderlecht lengyel jobbhátvédjét, Marcin Wasilewskit a Hull City szemelte ki. Az Atlético Madrid holland védőjét, Johnny Heitingát az Everton szeretné leigazolni. A Tottenham Hotspur védője, Pascal Chimbonda a Blackburn Roversbe tart. A Hertha érdeklődik a kolumbiai América Cali csatára, Adrián Ramos iránt.

Az Atlético Madridot a Stade Rennes jobbhátvédjével, Rod Fannival hozták kapcsolatba. A Celtic olasz középpályása, Massimo Donati a Bariba igazolt. A Livorno középpályása, Alessandro Diamanti a West Ham Unitedbe szerződött.

www.global-soccer.eu