Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauert, a Bayern München felügyelőbizottságának elnökét nyugtalansággal tölti el, hogy nem elég hatékony a bajnoki címre és Bajnokok Ligája-sikerekre pályázó labdarúgócsapat védelme.

A korábban játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok szakember szerint hiba volt elengedni a brazil Luciót. "Fontos, hogy a védelem gyorsan összeálljon, remélem Louis van Gaal hamarosan megtalálja a megoldást" - jelentette ki Beckenbauer azon a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették együttműködését a Sat.1 televíziós csatornával. "Annak a háromszögnek, melyet a kapus és a két belső védő alkot, jobban kell működnie, egyébként gondjaink lesznek a bajnokságban."

A Bayern München négy forduló után a nyolcadik helyen áll a Bundesligában. A holland vezetőedző már cserélt is a kapuban, Michael Rensing helyére Hans-Jörg Buttot állította. Beckenbauer szerint Martin Demichelis sérülésével tovább gyengült a Lució távozásával amúgy is instabil vált védelem.

"Egyelőre visszafogom magam, mert tudom, hogy a vezetők az utóbbi időben meglehetősen érzékenyek. Meglehet azonban, hogy novemberben már epésebben fogalmazok" - mondta a felügyelőbizottság éléről az év végén távozó Beckenbauer.