Vágólapra másolva!
Elképesztő szélhámosság áldozata lett a bolgár Levszki Szófia labdarúgócsapata: az együttes négy meghatározó futballistáját a CSZKA Szófia elleni városi rangadó előtt az orosz bajnok Rubin Kazanyhoz csábították szerződés reményében, ám átigazolásról szó sem volt, a Levszki pedig 2-0-ra ki is kapott a derbin.

Az ominózus találkozó előtt a BL-ből a Debrecen ellenében búcsúzó csapatból Zsivko Milanovot, Jusszef Rabehet, Darko Taszevszkit és Zé Soarest hívták a Kazanyhoz, de mint kiderült "álügynökök" keresték fel a Levszki vezetőit, így Oroszországban nem is tudtak a dologról.

Az orosz Rubin Kazany nevében két férfi kereste fel Todor Batkovot, a Levszki elnökét, szerződéstervezetet faxoltak el a klubnak, s megadták elérhetőségüket. A csapat a Villarreal elleni idegenbeli Európa Liga-mérkőzésen is folytatódott a megkeresés, így a klub vezetése úgy döntött, a fontos, CSZKA elleni bajnoki rangadó ellenére elengedi legjobbjait Moszkvába, sőt, velük küldi Konsztantyin Bazsdekov pénzügyi igazgatót is.

Batkovnak az ügy vasárnap vált gyanússá, amikor felhívta a korábban kapott telefonszámot, de a vonal végén nem a kazanyi elnök válaszolt.

Közben a legnagyobb ázsiai fogadóirodánál, a SBObetnél a CSZKA győzelmére eredetileg megállapított 1,96-os szorzó 1,67-re esett vissza, s hatalmas összegeket tette fel a CSZKA sikerére.

A BGNES bolgár hírügynökség szerint a klub nemzetközi szerencsejáték-maffia áldozata lett.

A Levszki szurkolói a vezetőket hibáztatják a történtekért, mondván, a profi labdarúgásban ilyesmi nem fordulhat elő. A vezetők közben a bolgár rendőrséghez és az Interpolhoz fordultak, hogy megtalálják a bűnösöket.