Vágólapra másolva!
Santanderben is gálázott a Barcelona a Primera División hétközi fordulójában kedd este. A nap másik találkozóján a Sevilla a Mallorcát verte.

Két mérkőzést játszottak kedd este a spanyol bajnokságban. A Sevilla hazai pályán verte magabiztosan a Mallorcát, az andalúziaiak ezzel a tabella harmadik helyén töltik az éjszakát.

A hazai pályán futballozó Racing Santander az 56. percben találta el először a kaput a Barcelona ellen. Sok adatot lehetne még felsorolni, melyek a katalánok borzasztó fölényét jelzik, a lényeg, hogy Ibrahimovic, Messi és Pique is betalált egy viharos hét perc során az első félidőben.

Messi kicsit fájlalta a térdét még az első félidőben egy ütközés után, ám a folytatásban egy szép szóló után újabb gólt lőtt. Pep Guardiola, a Barcelona edzője a felső sarkos lövés után azonnal lecserélte a tarthatatlan argentint, helyére Andres Iniesta állt be.

A 72. percben Oscar Serrano szépített. A Barcelona öt tétmeccsen át nem kapott gólt, legutóbb viszont az Atlético Madrid kétszer, ezúttal pedig a Santander vette be Victor Valdes kapuját. Más kérdés, hogy Messiék cserébe ötöt lőttek az Atléticónak és négyet a Racingnak.


Primera División, 4. forduló:

Sevilla - Mallorca 2-0
Gól
: Squillaci (17.), Perotti (25.)

Racing Santander - Barcelona 1-4
Gól
: Serrano (72.), illetve Ibrahimovic (20.), Messi (24., 63.) és Pique (27.)

Szerdán:
Atlético Madrid - Almería 20.00
Espanyol - Málaga 20.00
Valladolid - Osasuna 20.00
Villarreal - Real Madrid 20.00
Xerez - Deportivo La Coruna 20.00
Tenerife - Athletic Bilbao 21.00
Getafe - Valencia 22.00

Csütörtökön:
Sporting Gijón - Zaragoza 22.00