Vágólapra másolva!
Arsene Wenger híres arról, hogy előszeretettel igazol külföldről fiatal tehetségeket, és a jelek szerint ezzel a szokásával a közeljövőben sem szakít. Francia lapértesülések szerint ugyanis az Arsenal érdeklődik a Lille belga játékosa, Eden Hazard iránt, aki még csak 18 esztendős - igaz, már nagyválogatott.

A szélső fiatal kora ellenére alapember klubjában, az előző idényben 30 bajnokin lépett pályára, és négy gólt ért el, teljesítménye alapján pedig a 2008-2009-es idényben megválasztották a szezon legjobb fiatal focistájának a Ligue 1-ben - ezt a díjat korábban külföldi labdarúgó sohasem kapta meg.

Az Arsenal két megfigyelője, Tony Adams és Gilles Grimandi a múlt héten személyesen tekintette meg Hazardot a Lille Európa Liga-mérkőzésén a spanyol Valencia ellen, és csupa jót jelenthettek Wengernek, hiszen a szélső kiválóan futballozott.

Az Ágyúsoknak azonban nem lesz könnyű megszerezni, hiszen a tehetségre más klubok is felfigyeltek: Hazardot kapcsolatba hozták már a Manchester Uniteddel és az FC Barcelonával is. A Lille mindenesetre jókorát kasszírozhat, hiszen Hazard szerződése 2012-ig érvényes, vagyis a franciák alighanem csak nagy összegért engedik majd el.

További átigazolási hírek:
A Paris Saint-Germain érdeklődik a Catania csatára, Fabio Mascara iránt. A Bolton Wanderers védőjét, Gary Cahillt a Juventus és az AC Milan is figyeli.

Az Athletic Bilbao megkezdte a tárgyalásokat csatárával, Fernando Llorentével a szerződéshosszabbításról. Olasz lapértesülések szerint a Juventus a brazil Santos fiatal tehetségét, Neymart szemelte ki.

www.global-soccer.eu