Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) vizsgálatot indított Sir Alex Ferguson és Sam Allardyce ellen: az angol bajnokság 8. fordulója után a Manchester United és a Blackburn Rovers menedzsere egyaránt éles hangon bírálta a játékvezetőt.

Sir Alex Ferguson a 2-2-re végződött Sunderland-Manchester United mérkőzést követően lassúnak és körülményesnek nevezte Alan Wiley játékvezetőt. "Elégedetlen vagyok a bíróval, a gól után nem hosszabbított eleget. A második gólnál úgy sétált a gyepen, mint akinek pihenésre van szüksége. Nem volt elég fitt egy ilyen szintű mérkőzés levezetéséhez. Fél perc kellett neki, hogy felmutasson egy sárga lapot. Nevetséges volt" - gúnyolódott a skót tréner, s még hozzátette, hogy külföldön sokkal gyorsabban a bírók, mint Angliában. Az FA komoly pénzbüntetést szabhat ki Sir Alexre.

A címvédő MU meglepetésre a rendes játékidő lejárta után, a vendégek öngóljával mentett pontot, másnap a Liverpool ellen 2-0-ra diadalmaskodó Chelsea le is taszította a trónról.

Az angol szövetség a Blackburn menedzserét, Sam Allardyce-t is megbüntetheti, aki az Arsenaltól elszenvedett 6-2-es vereség után fakadt ki Peter Walton bíróra, aki a szakvezető szerint 3-2-es állásnál egy egyértelmű 11-estől fosztotta meg a Roverst. "Sajnos semmit nem tehetünk ellene, éppen ezért nyilvánosan kijelentem, és a bírók főnökének üzenem: ez így nem mehet tovább, meg kell állítani a folyamatot."