Vágólapra másolva!
A Real Madridtól látványos támadójátékot várnak a szurkolók, de a klubvezetésben néhány éve rájöttek, hogy a sikeres szerepléshez megfelelő védelemre is szükség van. A balhátvéd-poszt jelenleg lukas a fővárosiaknál, akik a Barcelona által is üldözött Filipe Luisszal töltenék ki az űrt. A Zaragoza középpályást, a Sampdoria kapust igazolt.

Ebben a szezonban a Real Madrid védekezése tovább javult az előző évekhez képest, jellemző, hogy 17 forduló alatt a csapat csak 13 gólt kapott, ennél csak a Barcelona rendelkezik jobb mutatóval.

A klubnál azonban úgy vélik, hogy a hátsó alakzaton még mindig lehet tovább javítani, elsősorban a balhátvéd posztján keresnek új alternatívát a következő idényre. Ebben a pozícióban ugyanis jelenleg vagy az alaphelyzetben jobbhátvéd Álvaro Arbeloa játszik, vagy pedig a brazil Marcelo, utóbbit azonban Manuel Pellegrini edző szívesebben szerepelteti a középpályán, hiszen Marcelo támadásban sokkal hasznosabb, mint védekezésben.

A Marca értesülései szerint a Real első számú kiszemeltje a balhátvéd posztjára a Deportivo brazil játékosa, Filipe Luis. A 24 esztendős védő korábban szerepelt a Real tartalékcsapatában is, a Depor innen szerezte meg még 2006-ban. Filipe Luis azóta a Primera División egyik legjobb balhátvédjévé nőtte ki magát. Az elmúlt három idényben szinte meccset is alig hagyott ki, tehát nem számít sérülékenynek, s bár ő is gyakran felér a támadásokkal, a védőmunkáját nem hanyagolja el. Nem véletlen, hogy tavaly nyáron a Barcelona is bejelentkezett érte, a katalánok olyan közel álltak a megszerzéséhez, hogy a brazil nem is szerepelt a Deportivo csapatfotóján. A Barca azonban "csak" tízmillió eurót kínált érte, a Depor pedig 14-et szeretett volna kapni, így meghiúsult az üzlet.

A játékos ezért elsősorban menedzserét, José Carlos Lagest hibáztatta, akivel szerződést is bontott, az új képviselője Manuel García Quilón lett, aki a hírek szerint máris megkezdte a tárgyalásokat a Deportivo elnökével, Augusto Lendoiróval a hátvéd esetleges nyári távozásáról. Filipe szerződése 2013-ig szól, és 20 millió eurós kivásárlási záradék szerepel benne, amit a Real aligha fog kifizetni, de a pletykák szerint 16 millió körül már mind a két klub hajlana a megállapodásra.

További átigazolási hírek

Olasz lapértesülések szerint a Juventus a Genoa argentin támadója, Hernán Crespo kölcsönvételével enyhítené csatárgondjait. A Real Zaragoza megszerezte az orosz Krilja Szovjetov Szamara cseh középpályását, Jirí Jarosíkot. A Manchester United állítólag a Porto középhátvédjét, Rolandót figyeli. Az AC Milan kapusa, Marco Storari fél évre kölcsönbe a Sampdoriához került.

www.global-soccer.eu