Vágólapra másolva!
A Sampdoria labdarúgócsapatának fenegyereke, Antonio Cassano ismét a beszédtéma Olaszországban. Állítólag nemrég összekapott edzőjével, Luigi del Nerivel az irányító, aki az olasz lapok szerint a Manchester Cityhez kerülhet.

A szezon elején a Sampdoria kiválóan szerepelt az olasz bajnokságban, a csapat egyik legjobbja Antonio Cassano volt. Az utóbbi hetekben azonban alaposan visszaesett a csapat teljesítménye, november óta képtelen mérkőzést nyerni, Cassano is egyre több kritikát kap. A korábban őt istenítő szurkolók ellene fordultak, decemberben az egyik edzésen a játékos szóváltásba is keveredett velük, ami tovább erősítette a távozásáról szóló pletykákat. A napokban pedig újabb hírek érkeztek: a Sampdoria edzője, Luigi del Neri kihagyta a hétvégi, Udinese elleni bajnokira készülő keretből az irányítót.

A szakember szerint döntésének csak szakmai okai voltak, az egyesület cáfolta, hogy a játékos és a szakvezető összeveszett volna, de az olasz lapok máris lecsaptak az eseményre. Az újságok úgy tudják, hogy Cassanót a Manchester City szeretné megszerezni, amióta az angol klubnál Roberto Mancini lett az edző. A támadó menedzsere, Giuseppe Bozzo szerint Cassano egyrészt egyáltalán nem akar távozni Genovából, másrészt pedig semmilyen hivatalos ajánlat nem érkezett a Citytől.

A Toulouse francia válogatott középpályását, Moussa Sissokót a Tottenham Hotspur szeretné megszerezni. A Stuttgart török középpályását, Yildiray Bastürköt a Blackburn Rovers szemelte ki. A Fulham bejelentkezett a Basel csatáráért, Marco Strellerért. A Zaragoza felbontotta argentin hátvédje, Roberto Ayala szerződését.

www.global-soccer.eu