Vágólapra másolva!
A hétfőn este lezárult európai átigazolási szezonban több magyar játékos is klubot váltott: Gosztonyi András a Barihoz igazolt, Halmosi Pétert a Haladás, Priskin Tamást pedig a Queens Park Rangers vette kölcsön. Eldőlt, hogy a debreceni Rudolf Gergely fél év múlva a Genoában folytatja. A Tottenham csatárát, Robbie Keane-t a Celticnek sikerült megszereznie nyárig.

Magyar vonatkozású hírek

Az olasz élvonalban szereplő Bariban folytatja pályafutását Gosztonyi András, az MTK futballistája, aki az U20-as válogatott tagjaként bronzérmet nyert az egyiptomi világbajnokságon. A pepsifoci.hu információi szerint a középpályás 2013-ig kötelezte el magát új klubjához, ahol Koman Vladimir csapattársa lesz. Gosztonyi iránt az angol Everton is érdeklődött, ám a liverpooli klub állítólag csak nyártól szerződtette volna. A Bari jelenleg kilencedik helyen áll a Serie A-ban.

Június 30-ig a DVSC-TEVA játékosa marad Rudolf Gergely, addig ingyen futballozik majd Debrecenben. A magyar válogatott csatár július 1-jétől lesz a Genoa játékosa, s az olasz klub kompenzációs díjat fizet a DVSC-nek. A Loki vezetői mindenben megállapodtak a Kaposvárral Oláh Lóránt átigazolásával kapcsolatban. A csatár végleg kerül a Rákóczi csapatához, ahonnan annak idején érkezett. Az átigazolási díj közel azonos a másfél évvel ezelőtti vételárral.

Nemanja Nikolic a Videotonhoz szerződött. A Kaposvári Rákóczi 22 éves támadója három és fél évre írt alá a székesfehérváriakhoz. A zentai születésű játékos a Soproni Liga góllövőlistájának a második helyezettje, eddig 10 találatot szerzett a bajnokságban. A Videoton a minap szerződtetett egy másik gólvágót is, az MTK 9 gólos csatárát, Lencse Lászlót.

Noha Roy Keane menedzser a hétvégén még cáfolta a hírt, Priskin Tamás mégis Buzsáky Ákos csapattársa lett a Queens Park Rangersnél, miután a magyar csatárt nyárig kölcsönadta az Ipswich Town. Priskin posztjára két pályázó is lesz, s mindketten a Sunderlandtől jönnek: Daryl Murphy és David Healy egyaránt kölcsönben érkezik.

A Hull Citynél kevés játéklehetőséget kapó Halmosi Péter a Haladásban kezdi meg a tavaszi szezont, a hírt szombathelyi klub rendkívüli sajtótájékoztatón erősítette meg.

Premier League

A Sheffield United két Premier League-s védővel erősített: Nyron Nosworthy a Sunderlandből, míg Toni Kallio a Fulhamből érkezett kölcsönbe.

McDonald Marigát a Manchester City szerette volna szerződtetni, ám a játékos végül az Internazionaléhoz írt alá. A parmai játékos vételára 5 millió font volt.

A West Ham kölcsönvette a Manchester City U21-es angol válogatott védőjét, Nedum Onuohát.

A Manchester City 16 millió fontot ajánlott a Real Madrid argentin játékosáért, Fernando Gagóért, akit a spanyolok nem adtak el. Az óriási angol tehetségnek tartott szélső, Adam Johnson viszont a Middlesbrough-tól a Manchester Cityhez szerződött. A City középső védője, Javan Vidal a szezon végéig kölcsönben a Derby Countynál fog szerepelni.

A Tottenham fél év után kis híján megvált Roman Pavljucsenkótól, aminek alkalmasint mindenki egyformán örült volna. Az orosz középpályás nyáron a Szpartak Moszkvától jött, most pedig a Zenit Szentpétárvárhoz mehetett volna, de az üzlet az utolsó pillanatban meghiúsult, pedig a helyére már meg is érkezett az izlandi Eidur Gudjohnsen. A védősorból Alan Hutton a Sunderlandhez, míg Kyle Naughton a Middlesbrough-hoz kerül kölcsönbe.

Robbie Keane ismét elhagyta a Tottenhamet, a Celtic-szurkolók óriási örömére az ír támadó fél évre, kölcsönben a glasgow-i sztárcsapatot erősítheti. A zöld-fehérek azt mondják, mindig is nagyon akarták a 29 éves csatárt, akiről kiderült, hogy nagy rajongója a Celticnek. A skótok abban bíznak, hogy ha Keane megízleli a csapat körüli hangulatot, nem is akar majd távozni - a legtöbb játékossal általában ez történik. A Bayern München bal oldali védőjét, a holland Edson Braafheidot fél évre kölcsönadta a Celticnek.

A West Ham megvette a Blackburn Rovers dél-afrikai válogatott csatárát, Benny McCarthyt, és a St. Etienne brazilját, Ilant. A West Ham korábban a holland Ruud van Nistelrooyt és az izlandi Eidur Gudjohnsent is igyekezett megszerezni, előbbi azonban végül a Hamburghoz, utóbbi pedig a Tottenham Hotspurhoz igazolt. A Kalapácsosoké lett viszont az egyiptomi Mido - kölcsönben.

A Sunderland szeretné megszerezni kölcsönben a Manchester City támadóját, Benjanit - a klub minden papírt beadott, és bíznak benne, hogy a csatár immáron az övéké.

A Wolverhampton 5 millió fontos ajánlatot tett a Hull City ír válogatott középpályásáért, Stephen Huntért, a Hull azonban ennyiért nem engedte el a játékost.

Csatárposzton erősített Gera Zoltán csapata, a Fulham: a londoniak a Roma fiatal támadójával, Stefano Okaka Chukával egyeztek meg, aki kölcsönbe érkezett. Az olasz csatár a szenegáli Diomansy Kamara helyére érkezik, aki már alá is írt a skót Celtichez. Szintén a londoniakhoz kerül a fiatal Christopher Buchtmann a Liverpool tartalékcsapatából, s a klub az idény végéig kölcsönvette az Aston Villa középső védőjét, Nicky Shorey-t is.

A Stoke City megszerezte a bosnyák kapust, Asmir Begovicot. A Newcastle United kameruni támadója, Geremi másfél évre a török Ankaragücü játékosa lesz. A Paris St. Germain bejelentkezett a Manchester United brazil középpályásáért, Andersonért, de az angol klub elutasította a franciák megkeresését.

Marcus Bent a szezon végéig kölcsönben a Queens Park Rangershez került. Portsmouthból Burnleybe igazolt az egyszeres angol válogatott csatár, David Nugent.

Forrás: AFP

Serie A

Klaas-Jan Huntelaar és Mathieu Flamini is a szezon végéig meghosszabbította szerződését az AC Milannal. Az Internazionale is inkább elad, mint vesz: a brazil támadó, Mancini kapott szabad utat, ám nem ment messzire, nyárig az AC Milan kölcsönjátékosa lesz.

Az 51-szeres német válogatott Thomas Hitzlsperger a Stuttgarttól a Lazióhoz igazolt.

A Fiorentina a doppingvétség miatt eltiltott Adrian Mutu helyére leigazolta a Barcelona brazil csatárát, Keirrisont.

A Paris St. Germain nyolcmillió eurós ajánlatot tett az AS Roma játékosáért, Jeremy Menezért, ám az olasz fővárosiak nemet mondtak.

Bundesliga

Jerome Boateng, a Hamburg holland védője kész meghosszabbítani szerződését, annak ellenére, hogy a Manchester City komoly érdeklődést mutatott iránta.

A Werder Bremen három játékosától vált meg: a horvát Jurica Vranjes a török Genclerbirligihez írt alá 2011. június 30-ig. A szerb Dusko Tosic és a német U21-es válogatott, Kevin Schindler pedig kölcsönbe került az MSV Duisburghoz.

Az elefántcsontparti Arouna Kone az idény végéig a Hannoverhez került kölcsönbe a spanyol Sevillától.

Primera División

A Real Zaragozánál folytatja pályafutását a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes brazil Edmilson. A Primera División 18. helyén álló klub hétfői bejelentése szerint a 33 éves védekező középpályás a Palmeirastól érkezett, s a szezon végéig segíti a Zaragozát. A 42-szeres válogatott Edmilson 2002-ben ünnepelhetett világbajnoki győzelmet, majd 2006-ban a BL-ben is csúcsra ért az FC Barcelonával.