Vágólapra másolva!
Ashley Cole sérülése után Wayne Bridge lehet az angol válogatott első számú balhátvédje, ez pedig azt jelenti, hogy a március 3-ai, Egyiptom elleni barátságos mérkőzésen John Terry mellett kell szerepelnie. A Nagy-Britanniát hetek óta lázban tartó hűtlenségi dráma így újabb állomásához érkezhet, ami választ adhat arra, hogy mi a fontosabb Bridge-nek: a büszkesége vagy a világbajnoki szereplés.

Az angol lapok eddig arról cikkeztek, hogy a Manchester City védője, Wayne Bridge nem hajlandó egy levegőt szívni John Terryvel, akiről kiderült, hogy viszonyt folytatott az ő volt barátnőjével, Vanessa Peroncellel. Bridge-nek most azonban el kell döntenie, hogy tartja-e magát ehhez az állásponthoz, vagy hajlandó engedni belőle. A Chelsea és a válogatott elsőszámú balhátvédjének, Ashley Cole-nak a hétvégén eltört a bokája, és legalább három hónapig nem léphet pályára. A világbajnokságra készülő angol válogatott azonban már március 3-án felkészülési mérkőzést játszik Egyiptom ellen a Wembley stadionban, Fabio Capello szövetségi kapitány pedig minden valószínűség szerint Bridge-t fogja meghívni Ashley Cole helyére, közvetlenül mellette pedig John Terry szerepel majd a védelemben.

Míg eddig arról szóltak a hírek, hogy Bridge akár a válogatottságot is lemondja, csak ne kelljen egy csapatban szerepelnie Terryvel, addig most klubja, a Manchester City menedzsere, Roberto Mancini már úgy nyilatkozott: ha Capello meghívja, akkor Wayne Bridge ott lesz a válogatottban.

"Nekem soha nem mondott olyat, hogy ne játszana az angol válogatottban" - mondta Mancini. "A nemzeti csapat nagyon fontos. Ugyan még soha nem beszéltem vele erről, de biztos vagyok benne, ha hívják, akkor ott lesz a csapatban. Egy játékosnak nem is lehet semmi annál fontosabb, mint hogy játsszon a világbajnokságon, pláne akkor, ha a kezdő tizenegyben is ott lehet."

Mancini szerint játékosa még nincs tökéletes állapotban, körülbelül 60 százalékon teljesít, mióta felépült egy decemberi, a Chelsea elleni mérkőzésen összeszedett sérüléséből. A két csapat, ezáltal a két játékos is találkozik már a válogatott meccs előtt: február 27-én a Stamford Bridge-en a Chelsea bajnoki mérkőzésen fogadja a Manchester Cityt. A 29 éves Bridge az angol válogatott tagja volt a 2002-es és a 2006-os világbajnokságon is, igaz, utóbbin egyszer sem lépett pályára.

Január végén derült ki, hogy John Terry megcsalta a feleségét, méghozzá egykori válogatottbeli és klubtársa, Wayne Bridge volt barátnőjével, a fehérneműmodell Vanessa Peroncellel, akivel közös gyereke is van. Az eset óriási felháborodást váltott ki Angliában, Terry ugyanis a válogatott csapatkapitánya, és sokan kétségbe vonták erkölcsi alkalmasságát a feladatra. A helyzet annyira elmérgesedett, hogy Fabio Capello végül leváltotta Terryt a csapatkapitányi posztról, utóda Rio Ferdinand lett. Terryt az ügy kirobbanása utána elhagyta a felesége, emiatt a Chelsea védője nem lép pályára a hétvégi Cardiff elleni FA-kupa mérkőzésen, és inkább családja után utazik Dubajba, hogy megpróbálja rendbe hozni a házasságát.