Vágólapra másolva!
Rekordösszegű, 400 ezer fontos (120 millió forint) bírságra számíthat klubjától, a Chelsea-től Ashley Cole, miután egy tavalyi félrelépés után szándékosan megtévesztette a londoni klub ügyben vizsgálódó illetékeseit. A balhátvéd felesége, Cheryl Cole válni akar.

Még alig ültek el John Terry szexbotrányának a hullámai, máris itt az újabb ügy a Chelsea háza tájáról. Ezúttal a válogatott balhátvéd, Ashley Cole a főszereplő, aki a londoni csapat tavaly nyári, észak-amerikai túráján Seattle-ben egy amerikai kormányzati alkalmazottat vitt fel a szállodai szobájába, majd, amikor vizsgálat indult az ügyében, félrevezette a klub illetékeseit - írja az angol The Times napilap.

Az ügy azért váltott ki komolyabb indulatokat, mert Cole egyoldalúan tálalva az eseményeket, a Chelsea kommunikációs vezetőjét, Steve Atkinst használta fel, hogy eltussolja az esetet, illetve megakadályozza annak nyilvánosságra kerülését. A klub vezetése úgy látja, hogy Atkins jóhiszeműen járt el, ezért őt nem is büntetik meg.

Cole attól félt, hogy felesége, Cheryl Cole elhagyja őt, ha megtudja az esetet, amely már - legalább - az ötödik félrelépése a védőnek.
Atkins e-mailben tájékoztatta a kormányzati alkalmazottat, hogy miként kellene eljárnia ahhoz, hogy mindenki jól jöjjön ki Cole félrelépéséből. Az e-mailezés nyilvánosságra került, Cole felesége pedig látni sem akarja férjét a közös otthonukban, és a Daily Mail szerint hetek kérdése, hogy a nő beadja a válókeresetet.

Ashley Cole súlyos pénzbüntetésre számíthat, mivel visszaesőnek számít. Tavaly két idegenbeli mérkőzés előtt is becsempészett egy liverpooli titkárnőt a szállodai szobájába, amiért 200 ezer fontos büntetést szabott ki rá a Chelsea. A Premier League szabályai szerint az egy játékosra kiróható legnagyobb büntetés nem lehet több a játékos kétheti fizetésénél, ami Cole esetében 240 ezer font lenne, azonban a Chelsea halmazati büntetésként rekordösszegű, 400 ezer fontos büntetést készül kifizettetni a renitens védővel.

Az ügynek várhatóan lesz folytatása, ugyanis a klubnak információi vannak arról, hogy nem Cole volt az egyetlen kicsapongó játékos azon a seattle-i éjszakán: a pletykák szerint a játékosok kérésének megfelelően egy kisbusszal szállították a lányokat a szállodához egy átmulatott éjszaka során.