Vágólapra másolva!
Rafa Beníteznek valóságos inkvizíciós eljárás jutott osztályrészéül, amikor beült a Unirea Urziceni elleni Európa Liga-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóra. A román újságírók nem csak az angol klub honlapján elkövetett bakik miatt nehezteltek, de még a Liverpool időbeosztását is számon kérték a spanyol menedzseren.

Csakis a Liverpool fennhéjázása lehet az oka annak, hogy szerda este bukaresti idő szerint negyed 10-kor tartott sajtótájékoztatót Rafa Benítez, és, hogy az angol csapat nem volt hajlandó edzeni a mérkőzés helyszínén - vonták le a következtetést a román lapok és újságírók. Az angol sztárcsapat csütörtökön este játszik Bukarestben az Európa Liga legjobb 16 csapata közé kerülésért a román Unirea Urzicenivel. Az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a Liverpool, a román bajnok így egyáltalán nem az esélytelenek nyugalmával várja a visszavágót. Épp ellenkezőleg: fenik a kést Bukarestben.

Pláne azok után, hogy a Liverpool honlapján a mérkőzést beharangozó cikkben rosszul jelent meg a klub neve (Urziceni helyett Urzicini), a meccs helyszínéül pedig Bukarest helyett Budapest volt feltüntetve.

Ehhez jött még szerdán az éjszakába nyúló sajtótájékoztató, valamint az, hogy az angolok a repülőtérről nem a stadionba mentek edzeni egyet, hanem azonnal bezárkóztak a szállodájukba. Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere azonban semmi kivetnivalót nem talált ebben, mint mondta, ők ezt rendszeresen így csinálják az európai kupaszerepléseik alkalmával.

"Néha egyszerűbb otthon edzeni egyet indulás előtt, mert az kevesebb problémával jár, és több időnk marad aztán pihenésre. Későn utaztunk, így logikusabb volt otthon lerendezni az edzést."

Benítez még a mézesmadzagot is elhúzta a helyi újságírók előtt, jelezve, felkészült rá, hogy kemény csata vár a csapatára. "Lehet, hogy hosszabbításba fog torkollni a meccs, de semmi gond, mert gép meg tud várni bennünket. Kérem önöket, ne kövessék el azt a hibát, hogy azt hiszik, hogy mi mindent természetesnek veszünk."

Benítez beszélt a sérült Fernando Torresről, akinek nem akarja siettetni a visszatérését, és ugyanez igaz Glen Johnsonsra is. A spanyol csatár már játszott 15 percet hétvégén a Manchester City ellen, azonban valószínű, hogy Bukarestben csak a padon fog kezdeni. Az Unirea elleni odavágó egyetlen gólját szerző David N'Gognak viszont rendbe jött a bokasérülése, ő akár pályára is léphet.

Néhány kényelmetlen kérdést, például, hogy tart-e a helyi szurkolóktól, és, hogy mennyi pénzért vállalna munkát Romániában, még ki tudott kerülni Benítez, a neheze azonban a végére maradt.

"Mr. Benítez, legutóbb 2005-ben láttam önt Isztambulban, de akkor mintha karcsúbb lett volna. Mi történt az alakjával?" - szólt a kérdés.

A spanyol menedzser azonban sem humorát, sem hidegvérét nem veszítette el. "Mondom, hogy csupa stressz sajtókonferenciát tartani" - válaszolta.