Vágólapra másolva!
Fabio Capello egyértelművé tette, hogy amíg ő lesz az angol futballválogatott szakvezetője, addig nála nem lehet csapatkapitány John Terry.

Az olasz szakember volt az, aki elvette a nemzeti együttesben viselt kapitányi szalagot a Chelsea védőjétől, miután kiderült és hatalmas botrány kerekedett abból, hogy Terry egy volt csapattársa, Wayne Bridge korábbi élettársával csalta meg a feleségét. A hűtlenségi ügy miatt kegyvesztetté vált Terry a szigetországi sajtónak nyilatkozó Capello szerint megértette döntését.

"Belátta, hogy egy csapatkapitánynak példaképként kell szolgálnia a fiatalabb játékosok és a szurkolók számára. De azt is megértette, hogy igényt tartok rá a jövőben is, mert ő a kapitányi szalag nélkül is nagyon fontos tagja a válogatottnak.

Nem hinném, hogy a játékostársak elvesztették volna bizalmukat iránta, és úgy gondolom, hogy a harci szellem ugyanolyan lesz, mint eddig" - idézte vasárnap a The Independent a szövetségi kapitányt, aki csapatával - benne Terryvel, és az új csapatkapitánnyal, a Liverpool karmesterével, Steven Gerrarddal, aki Rio Ferdinand sérülése miatt kapja meg a karszalagot - szerdán a nyári vb-re való felkészülés részeként barátságos mérkőzést játszik Egyiptom válogatottjával.