Vágólapra másolva!
Hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik Bölöni Lászlót, a Standard Liege labdarúgócsapatának egykori edzőjét, amiért november 21-én, a Gent elleni 2-1-re elveszített mérkőzés után kitessékelte a doppingellenőrzés miatt a csapat öltözőjébe belépő illetékest.

A flamand doppingellenes hatóságok bepanaszolták Bölöni Lászlót, a Standard Liége volt edzőjét, amiért kidobta a csapat öltözőjéből egyik képviselőjüket, Geert Bocquét.

Bocqué a belga együttes három futballistáját akarta letesztelni, ám a helyi sajtónak adott nyilatkozata szerint Bölöni elkezdett vele ordibálni, majd megragadta a karját, az ajtó felé taszította, és megfenyegette, hogy megveri.

"Bölöni megragadta a karom, és értésemre adta, hogy távoznom kell. Az ajtó felé lökött, és azt mondta: 'Ha nem mész ki, megütlek" - mondta a doppingellenőr, aki feljelentette Bölönit.

Az Erdély.ma portál szerint amennyiben a szakembert vétkesnek találják, hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik és 200-tól 2000-ig euróig terjedő pénzbírság kifizetésére kötelezhetik.