Vágólapra másolva!
A csapatjátékban és az egységben van a szlovák labdarúgó-válogatott ereje, állítja Martin Skrtel, a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra készülő együttes védője szerint.

"Nálunk nincsenek nagy sztárok, ezért igyekszünk csapatként együttműködni" - fogalmazott a Liverpool légiósa. "Ez az elsődleges oka annak, hogy egyáltalán kijutottunk a vb-re. Mindenki boldog, hogy címeres mezben futballozhat, s ez sikerre vezet minket."

A 25 éves hátvéd szerint a csoportbeosztásuk nem túl egyszerű, ugyanakkor nem is ez a legerősebb. Szlovákia az F jelű négyesben a címvédő Olaszországgal, Paraguayjal és Új-Zélanddal találkozik.

"Számunkra nagyon jó, hogy az új-zélandiak ellen kezdünk" - mondta Skrtel. "Fontos, hogy azon a meccsen három pontot szerezzünk, a többit pedig majd meglátjuk. Az olaszok 2006-ban csúcsformában voltak, most már idősebbek a játékosaik, ezzel együtt nehéz dolgunk lesz, de a futballban bármi megtörténhet."

Szlovákia önálló országként először jutott ki labdarúgó-világbajnokságra, Skrtel szerint a Napoli középpályása, Marek Hamsik, valamint a Besiktas csatára, Filip Holosko lehetnek majd a kulcsszereplők. A védő hozzátette: a torna remek lehetőség a játékosoknak arra, hogy megmutassák valódi képességeiket.