Vágólapra másolva!
Az AC Milan labdarúgócsapata a továbbiakban nem kíván luxusvillákat biztosítani sztárjátékosainak.

A gárda tulajdonosa, Silvio Berlusconi lányát, Marinát bízta meg a klub pénzügyeinek rendbetételével. Az olasz Gazzetta dello Sport magazin szerint a piros-feketék futballistáinak ezentúl a Milan Real Estate ügynökség által kezelt házakban kell lakniuk.

"Ahogy az élet sok más területén, a profi labdarúgásban is ésszerű egyensúlyt kell teremteni a kiadások és bevételek közt" - nyilatkozott az olasz miniszterelnök több cégénél, köztük a Mondadori könyvkiadónál és a Fininvestnél is elnöki pozíciót betöltő Marina Berlusconi, akinek intézkedései tiltakozási hullámot indítottak el a Milan szurkolók körében.

Néhány órával a hír megjelenése után a Facebook fórumán háromezernél is több bejegyzés született a témában. A szurkolók a "Berlusconinak mennie kell" címszó alatt fejezték ki nemtetszésüket.

A Fininvest szinte azonnal reagált az eseményekre: kategorikusan cáfolta a klub eladásáról szóló híreszteléseket, valamint hangsúlyozta, hogy Berlusconi vállalatainak köszönhetően a Milan 2005 és 2009 között 237 millió eurót költött játékoskeretének megerősítésére.

A csapat fanatikusai hónapok óta panaszkodnak, hogy a klub vezetősége nem tesz meg mindent a nemzetközi sikerekért. Miközben a városi rivális Internazionale vezeti a bajnokságot, döntős az olasz kupában és elődöntős Bajnokok Ligájában is, a Milan csak a Serie A-ban érdekelt, ahol a dobogóért küzd.