Vágólapra másolva!
Szezon végén távozik az AC Milan labdarúgó-csapatától a vezetőedző, Leonardo. A klub tulajdonosa, Silvio Berlusconi több edzővel is tárgyal, de még nem tudni, ki ülhet le a brazil szakember helyére.

Régóta sejteni lehetett, hogy a csapat vártnál gyengébb szereplése miatt bizonytalan Leonardo pozíciója. Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa a Corriere dello Sportnak nyilatkozva már nem is rejtette véka alá, hogy a szezon végén Leonardónak távoznia kell.

"Leonardo a nyáron távozni fog Milánóból, új edzőt keresünk a helyére" - mondta Berlusconi. "Leonardo makacs volt, és a csapat sem úgy szerepel, ahogy az elvárható lenne. Több jelölttel tárgyalunk, de még nincs semmi konkrétum."

Olasz lapértesülések szerint két korábbi Milan-játékos, Mauro Tassotti és Filippo Galli neve is ott van a lehetséges utódok között. Előbbi most éppen Leonardo munkáját segíti asszisztensként, míg utóbbi az ifjúsági csapatnál dolgozik.

Leonardo tavaly nyáron a Chelsea-hez távozó Carlo Ancelotti helyét vette át, abszolút újoncként került egy európai élcsapat kispadjára. Az idény folyamán a Milan végig hullámzóan teljesített, voltak a csapatnak jó periódusai, de igazán nagy eredményeket nem tudott elérni. A bajnoki cím megszerzésére már nincs esélye, legjobb esetben is az automatikus Bajnokok Ligája főtáblát jelentő harmadik hely megtartása lehet a piros-feketék célja. A BL-ből idén a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat, méghozzá meglehetősen dicstelenül: hazai pályán 3-2-re, míg idegenben 4-0-ra kapott ki a Manchester Unitedtől.

A 40 éves szakemberről az a hír járja, hogy a világbajnokság után átveszi Dunga helyét a brazil válogatott élén. Ő maga már többször hangoztatta, hogy szeretne haza térni a családjához Brazíliába.