Vágólapra másolva!
 

A Dél-Afrika - Mexikó nyitómérkőzésnek otthont adó johannesburgi Soccer City-stadion 1987-ben épült. A kezdetben 80 ezer néző befogadására alkalmas, kívülről egy afrikai fazékhoz hasonlítható létesítmény 2009-es felújításakor 94 700 férőhelyesre bővült, jelenleg ez az ország harmadik legnagyobb stadionja. Több közéleti és sporteseménynek is otthont adott már, Nelson Mandela hozzájárulásával itt rendezték az első raliversenyt 1990-ben. 1993-ban gyászolók ezrei kísérték itt utolsó útjára a Dél-afrikai Kommunista Párt orvul meggyilkolt vezetőjét, Chris Hanit.

Forrás: AFP

A Soccer Cityben rendezték az 1996-os Afrikai Nemzetek Kupája döntőjét is, amelyen a Dél-afrikai Köztársaság végül Mark Williams duplájával 2-0-ra diadalmaskodott Tunézia felett. A stadion a Dél-afrikai Labdarúgó-szövetség új székházának szomszédságában fekszik, a világbajnokság szervezőbizottsága innen felügyeli a torna lebonyolítását.

A város másik neve eGoli, vagyis "az arany helye", így aztán kézenfekvő gondolat, hogy a vb-arany is itt talál gazdára. Bárki nyeri is a világbajnoknak járó trófeát, jól kell őriznie, mert Johannesburgot a világ legveszélyesebb városai között tartják számon.

A nyitómérkőzés és a finálé mellett négy csoportmeccset (Hollandia-Dánia, Argentína - Dél-Korea, Brazília-Elefántcsontpart és Ghána-Németország), továbbá egy nyolcad- és egy negyeddöntőt is a Soccer Cityben rendeznek.