Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét a 2009-2010-es bajnoki futballidény utolsó hete volt, a szezont a a Bajnokok Ligája fináléja zárta. A BL-győztes Interből ketten is bekerültek álomcsapatunkba, akárcsak a spanyol kupát megnyerő Sevillából.

Kapus:
Phil Smith (angol, Swindon): Az angol harmadosztály rájátszásának elődöntőjében a Swindon idegenben lépett pályára a Charlton Athletic ellen, és már az ötödik percben elveszítette kapusát, David Lucast sérülés miatt. A helyére beállt Smith azonban parádésan védett, és bár két gólt is kapott, nagy szerepe volt abban, hogy csapata csak 2-1-re kapott ki, majd a büntetőpárbajban kivívta a döntőbe jutást.

Hátvédek:
Andrea Rispoli (olasz, Brescia): Vass Ádám együttese a feljutásért küzd a Serie B-ben, és a hét végén a Salernitana elleni magabiztos, 3-0-s győzelemmel fel is lépett a második helyre a tabellán. A találkozón a hazaiak jobbhátvédje, Rispoli is betalált, miközben védőmunkáját is remekül látta el.

Miquel Robusté (spanyol, Levante): Igazi rangadóra került sor a spanyol másodosztályban, hiszen a harmadik Cartagena a második Levantét fogadta. A találkozón a védelmek ugyan nem remekeltek, hiszen a végeredmény 3-5 lett, de a vendégek középhátvédje, a fiatal Robusté kétszer is eredményes volt.

Konsztantinosz Manolasz (görög, AEK Athén): A görögöknél rájátszást rendeztek a BL-indulásért, ám az első hely már korábban eldőlt, így a múlt heti AEK-Olimpiakosz meccsnek csak a presztízs volt a tétje. A hazaiaknál így a mindössze 18 éves Manolasz is játszhatott, és már a hatodik percben betalált - majd később súlyos sérülés miatt le kellett cserélni.

Paul Robinson (angol, Millwall): Az angol harmadik vonal playoffjának döntőjébe a Millwall is bejutott, köszönhetően a Huddersfield kiverésének. A londoniak a visszavágón hazai pályán 2-0-ra nyertek, a második találatot a csapatkapitány Robinson fejelte.

Középpályások:
Jesús Navas (spanyol, Sevilla): A spanyol kupa fináléjában a sevillaiak az Atlético Madrid ellen léptek pályára, és a mérkőzést az andalúzok szélsői döntötték el. A jobb oldalon futballozó Jesús Navas az utolsó percekben egy pazar szólót követően állította be a 2-0-s végeredményt.

Hernanes (brazil, Sao Paulo): Dél-Amerikában javában zajlik a Libertadores-kupa, ahol kialakult a legjobb négy mezőnye, és az elődöntőbe a Sao Paulo is bejutott. A Cruzeiro elleni, hazai 2-0-s győzelemből a több európai sztárklub által is csábított Hernanes is góllal vette ki a részét. Mivel a torna csak a vébé után folytatódik, nagy kérdés, hogy a középpályás az elődöntőben is ott lesz-e a csapatban.

Wesley Sneijder (holland, Internazionale): A Bajnokok Ligája döntőjében a milánóiak szokásukhoz híven átadták a kezdeményezést az ellenfélnek, hiszen jól tudták, Sneijder személyében akad egy olyan középpályásuk, aki képes helyzetbe hozni társait. A holland karmester így is tett, elvégre ő adta a gólpasszt Diego Milito első találatánál.

Diego Capel (spanyol, Sevilla): A sevillai együttes semmit sem bízott a véletlenre a spanyol kupa fináléjában, hiszen az andalúzok villámgyorsan megszerezték a vezetést Capel révén. A saját nevelésű balszélső végig lendületesen futballozott, és rettegésben tartotta az Atlético Madrid védőit.

Csatárok:
Diego Milito (argentin, Internazionale): A milánóiak támadója a Bajnokok Ligája döntőjében feltette a koronát egész szezonbeli teljesítményére. Milito a meccsen kétszer lőtt kapura, de mindkettőből gól lett, és a második találat előtt egészen káprázatos csellel csapta be Daniel van Buytent.

Gary Taylor-Fletcher (angol, Blackpool): A hét végén a Premier League harmadik újoncának a kiléte is eldőlt, hiszen lejátszották az angol másodosztály playoffjának a döntőjét. A remek találkozón a Blackpool kétszer is egyenlíteni tudott, majd végül a győzelmet is megszerezte, amihez Taylor-Fletcher is góllal járult hozzá, ráadásul lőtt egy kapufát is.

www.global-soccer.eu