Vágólapra másolva!
Sandro Rosell váltja az FC Barcelona élén a leköszönő Joan Laportát, aki a szabályok miatt nem jelöltethette magát újra. Az új elnök első számú célja Cesc Fabregas szerződtetése.

A 46 éves üzletember a szavazatok 61,35 százalékát szerezte meg a vasárnapi választáson. Az elnöki posztért még Agusti Benedito, Marc Ingla és a legkevesebb voksot begyűjtő, Laporta által támogatott Jaume Ferrer volt versenyben. A 47 esztendős eddigi elnök, aki 2003 óta irányította a katalán klubot, a szabályok értelmében nem jelöltethette újra magát.

A sportmarketing területén tevékenykedő Rosell megbízatása hat évre szól, posztját július 1-jétől tölti be. Programjában az eddiginél demokratikusabb és kevésbé átpolitizált vezetést ígért. Első tervei között szerepel a labdarúgócsapat vezetőedzője, Josep Guardiola szerződésének meghosszabbítása, illetve a középpályás Cesc Fabregas megszerzése az Arsenaltól.

Az FC Barcelona leginkább a futballcsapatáról híres, de más sportágakban - például kosárlabdában, kézilabdában - is sikeres. Éves költségvetése meghaladja a 400 millió eurót. A szavazáson a 118.665 pártoló tagból mintegy 57 ezer vett részt.