Vágólapra másolva!
Hatórás kihallgatás után elengedte a rendőrség Franck Ribéryt, a Bayern München válogatott középpályását, akit azzal gyanúsítanak, hogy fiatalkorú prostituálttal került intim kapcsolatba. A labdarúgó ellen azonban vádat emelnek, s várhatóan hasonló sors vár válogatottbeli csapatársára, a Real Madridot erősítő Karim Benzemára is.

Franck Ribéryt egy külön a prostitúciós ügyekre szakosodott osztály illetékesei hallgatták ki kedden Párizsban, s hatórás procedúra után André Dando vizsgálóbíró döntött úgy, bár vádat emelnek ellene, szabadon távozhat. Ugyancsak kihallgatták Karim Benzemát, akit ugyanezzel vádolnak, ügyében később dönt a vizsgálóbíró.

A szexbotrány ez év elején robbant ki Franciaországban, amikor egy prostituált, Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban - amikor a lány csupán 16 éves volt - a nemzeti válogatott több labdarúgója is fizetett neki a szexuális kapcsolatért.

A lány ugyanakkor azt állította, a sportolók nem tudták, hogy még fiatalkorú. Ugyanezt mondta Ribery ügyvédje is, újságírók előtt nyilatkozva. Benzema védőügyvédje nem állt a sajtó rendelkezésére. A francia törvények értelmében az ügyészeknek bizonyítani kell, hogy a kuncsaft tudta, fiatalkorúnak ad pénzt szexért.

A játékosokat három évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik és 45 ezer eurós pénzbírsággal sújthatják, ha bebizonyosodik bűnösségük.