Vágólapra másolva!
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, mint a nyugati világ és gondolkodás egyik szimbólumát támadta a focivébé sztárját, Pault, az oberhauseni pszichopolipot, írja honlapján az angol Telegraph.

Médiasztárnak lenni nem könnyű, és ezt már Paul, a különleges képességekkel megáldott akváriumi jós is tudja, aki most újra az árnyékos oldalon érezheti magát.

A világbajnokságon sajátos módszerével a német válogatott mind a hét mérkőzését, valamint a döntő kimenetelét is eltaláló fejlábú jövendőmondót most éppen Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök találta meg egy nyilvános beszédében.

A perzsa állam első embere szerint Paul a nyugati világ és a nyugati gondolkodás, propaganda és babonaság szimbóluma. Márpedig Ahmadinezsád minden ilyen dolognak ellensége, így most már Paulnak is.

"Azok, akik ilyen dolgokban hisznek, nem lehetnek a világ nemzeteinek vezetői, hiába törekszenek erre. Ezt a szerepet csak azok az országok tölthetik be, amelyek a hagyományos, vallásos értékekre épülő emberi tökéletességben hisznek, mint például Irán" - mutatott utat Pualnak az iráni vezető.