Vágólapra másolva!
Komolyra fordult a Dinamo Zagreb szurkolói bojkottja, a horvát bajnokcsapat nézői ugyanis beváltották fenyegetésüket, s egységesen távolmaradtak kedvenceik szombati bajnoki mérkőzéséről. A Győr Európa Liga-ellenfele 4-2-re verte a Karlovacot, a Maksimir-stadionban 300 néző lézengett.

Gyengén szerepel a 2010-11-es idényben a Dinamo Zagreb csapata, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjéből történő kiesés mellett a hazai ligában sem villog. A klubvezetés először menesztette a csapat edzőjét, Velimir Zajecot, majd azzal kellett szembesülnie, hogy a szurkolók közben bojkottra szólították fel a híveket, amelynek célja a a jelenlegi vezetőség eltávolítása.

A klubvezetés szombatig nem akart hinni a bojkottnak, ám a Karlovac elleni hazai bajnokira alig 300 néző érkezett, az ultrák egységesen távolmaradtak, üresen hagyva a Maksimir-stadion szektorait.

A 4-2-es sikert követően a Dinamo vezetése kommünikét adott ki, amelyben arra kérik a drukkereket, térjenek vissza.

"Megérjük, hogy a nyári szünet idején sokan otthon maradnak. Megértjük, hogy a Sheriff Tiraspol elleni BL-búcsú elégedetlenné tett mindenkit, csakúgy, mint az eddigi gyenge bajnoki eredmények" - áll a közleményben.

"A futball a nézőkért és a szurkolókért van, nélkülük a játék elveszíti valódi értelmét. A játékosok, akik tavalyt sikert sikerre halmoztak, megérdemlik a szurkolói támogatást. A Maksimir az elmúlt este üresen tátongott. Köszönjük azoknak, akik mégis eljöttek, s hívunk minden drukkert, akik valóban szeretik a Dinamót, álljanak mellénk, hogy együtt folytassuk a sikereket. Elsőként mindjárt augusztus 26-án, a Győr elleni hazai kupamérkőzésen."

Forrás: tportal.hr

A Dinamo Zagreb a következő összeállításban szerepelt a Karlovac ellen: Loncaric - Cufre, Calello (Chago, 69.), Etto (Tomecak, 57.), Biscan - Morales, Ibanez, Badelj (Kramaric, 64.), Sammir - Rukavina, Dodo.

A gólokat Sammir (2), Kramaric és Rukavina szerezték.

Halilhodzic? Skoblar? Sztoicskov? Katanec?

Semmi konkrétum nincs még a Dinamo edzőkérdésében, a klub vezetése egyelőre csak azt ismerte el, néhány szakvezetővel tárgyalásban áll a megüresedett posztot illetően. A bolgár Hriszto Sztoicskov önjelölt edzőként ajánlkozott, Josip Skoblart a szurkolók is szívesen látnák, a klubvezetés pedig elismerte, tárgyalt a bosnyák Vahid Halilhodziccsal, akit viszont a drukkerek muszlim származása miatt nem szeretnének. A szlovén Delo című napilap szerint nem elképzelhetetlen, hogy Srecko Katanec is befutó lehet.