Vágólapra másolva!
"Egy ember akart mindössze eladni, de ő nagyon elszántan", állította Zlatan Ibrahimovic, a svéd válogatott csatára, ezzel indokolva klubcseréjét. A Barcelonából az AC Milanhoz szerződő klasszis nem érti, mi baja volt vele Pep Guardiolának, annál többre tartja magát, hogy a lelátón üljön.

Kevés játékosnak adatik meg, hogy egy válogatott mérkőzés előtt a szövetség külön sajtótájékoztatót szervezzen számára. Ilyen kivételt képez Zlatan Ibrahimovic, a magyarok ellen készülő svéd válogatott csatára, aki az átigazolási szezon hajrájában a Barcelonából az AC Milanhoz került.

Az Aftonbladet beszámolója szerint a csatár néhány napja döntött úgy végleg, hogy elfogadja a Milan ajánlatát.

"Nagyon sokszor találkoztam a Barcelona új elnökével, de senki sem tudott, senki sem mondott semmit. Egy ember akart mindössze eladni, de ő nagyon elszántan" - célzott Ibrahimovic a spanyol klub edzőjére, Pep Guardiolára, nem titkolva, miatta távozott.

"Hat hónapja kezdődött az egész. Pedig kezdetben minden tökéletes volt, Guardiola akart megszerezni mindenáron a csapat számára. Aztán márciusban valami történt, fogalmam nincs mi, onnantól kezdve semmilyen kommunikációm nem volt edzőmmel. De én vagyok a nyertes. Mindig én nyerek" - mondta.

A támadó megerősítette, csodás időszakot töltött Barcelonában, új klubnál ez volt az eddigi legjobb éve. " Azt hiszem, egy nagy edző orvosolni tudja a bajokat. Egy kis tréner csak versenyt fut azokkal. Ahhoz nem volt kedvem, hogy a lelátón üljek, és az időjárást tanulmányozzam. Tavaly láttam, ahogy Henry-val ez történik, nem volt szép látvány."

Ibrahimovic a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, emlékszik a legutóbbi, magyarok elleni összecsapásra: 2009. szeptember 5-én az ő utolsó percben szerzett góljával nyertek a svédek 2-1-re.

"Izgalmas csatát várok, hiszen tétmeccsen most mutatkozik be kapitányunk, Eric Hamrén. Nincs könnyű rivális, sohasem becsülhetünk le senkit. Sokan úgy emlékeznek vissza a magyarok elleni összecsapásainkra, hogy azok az utolsó pillanatban dőltek el a javunkra. Remélem, most korábban döntésre visszük."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az Expressen című napilapnak Erik Hamrén szövetségi kapitány nem kertelt: "Ha komolyan meg akarjuk nyerni a csoportot, akkor otthon három pontot kell szereznünk a magyarok ellen. Papíron jobbak vagyunk, ezt realizálni is kell" - jelentette ki. "Ez a célunk, ezzel az ambícióval vágunk neki a sorozatnak."

A világbajnokságról lemaradó svéd együttes a legutóbbi sorozatban, Albániában hullajtott el két pontot, ami sokba került a végelszámolásnál. "Ilyen hibát nem szabad elkövetnünk ismét. De megjegyzem, van különbség a hazai és az idegenbeli pontvesztés között, ezért is lesz különösen fontos a pénteki összecsapás."

A lapnak Hakan Ericsson lekezelően nyilatkozott a magyar válogatottról, a szakember ugyanis megfigyelőként a Wembley-stadionban látta az Egervári-csapat Anglia elleni mérkőzését.

"A magyaroknak súlyos védekezési problémáik voltak" - idézte a lap Ericssont, aki kiemelte, az ellenfél játékosai szívesen színészkednek, hogy ezzel erőszakoljanak ki minél több szabadrúgást.