Vágólapra másolva!
Öt megnyert bajnoki után elszenvedte első vereségét a Chelsea, amely 1-0-ra kikapott a Manchester City otthonában a Premier League 6. fordulójában.

Olasz edzők csapatai találkoztak a City of Manchester stadionban, az ötből ötöt nyerő Chelsea éllovasként látogatott a Cityhez, amely hétpontos hátrányban volt a londoniak mögött.

Carlo Ancelotti és Roberto Mancini korábban tizennyolc alkalommal meccsel egymással edzőként, és a statisztika a korábbi Milan-tréner mellett szólt, aki három döntetlen és hét vereség mellett nyolc sikert tudott felmutatni. Mancini csak egy helyen változtatott az előző fordulóban a Wigant legyőző csapaton, a sérült Micah Richards helyére Dedryk Boyata került a védelembe, a Chelsea-nél Ivanovic lett a jobbhátvéd, így Paulo Ferreira a kispadon kezdett, elöl pedig Anelka váltotta a sérült Kalout.

Az első félidőben nem sok izgalmas történt, hatalmas volt az iram, de a kapusokat nem riogatták a csapatok, a legközelebb Ivanovic járt a gólhoz, akinek a fejese a lécen csattant. A második félidő első három perce aztán egyből több eseményt hozott, mint az első, előbb Anelka mozgatta meg Hartot, majd a jelenetet követő szögletből Essien fejelt fölé.

A City részéről David Silva próbálkozott, a spanyol szélső a rövid sarkot célozta meg, de Cech leért. Az 59. percben aztán egy gyors kontra végén vezetést szerzett a City: Ramires vesztette el a labdát, Yaya Touré Tévezhez passzolt, aki vagy 50 métert vezette a labdát, aztán 17 méterről lőtt, és a jobb kapufa is a segítségére segített.

Tévez gólja:


A Chelsea támadgatott, de nem volt igazán meggyőző, Lampard nagyon hiányzott, Drogbát pedig meglepetésre lehívta Ancelotti a hajrában, így nem lehetett más a vége, csak vereség.

Premier League, 6. forduló:
Manchester City - Chelsea 1-0 (0-0)
gól:
Tévez (59.)