Vágólapra másolva!
Továbbra is ellenzi a gólbíró-technológia alkalmazását Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, mondván: nem akar a videójátékhoz, a Playstationhöz hasonló futballt.

Az egykori kiváló labdarúgó ugyanakkor jelezte: a gólvonal mögött közreműködő játékvezető-asszisztensek bevonását elfogadhatónak tartja. Az UEFA amúgy ilyen rendszert alkalmaz a Bajnokok Ligájában a most zajló szezontól kezdve, illetve az Európa Ligában.

A nemzetközi szövetség, a FIFA szabályalkotó testülete a múlt héten döntött arról, hogy foglalkozik a gólbírós rendszer bevezetésével. A lehetséges technológiával szemben négy konkrét elvárás fogalmazódott meg: jeleznie kell, hogy átjutott-e a labda a gólvonalon, ezt egy másodpercen belül kell megtennie, mégpedig nagyon pontosan, megbízhatóan, s a jelnek közvetlenül és kizárólag a játékvezetőhöz szabad eljutnia.

Az ilyen rendszert kínáló cégek november 20-ig mutathatják be saját modelljeiket. A tesztelési időszak után márciusban születik döntés az új technológia esetleges bevezetéséről.