Vágólapra másolva!
A Real Madrid portugál edzője, José Mourinho drágának és gólképtelennek nevezte a szombati spanyol forduló előtt David Villát, aki a kritikákra a pályán reagált, miután az FC Barcelona Sevilla elleni meccsén két gólt szerzett. Xavi megvédte a csatárt, s elárulta: számára nagy motiváció, hogy a Real Madridnak idén jól megy.

A portugál tréner az idény elejétől igyekszik elbizonytalanítani a katalán alakulat futballistáit a tőle korántsem szokatlan odaszúrásokkal. Bő egy hónappal ezelőtt például egy nyilatkozatában megemlítette, hogy a Barcelona némileg kedvezményezett, mert ellenfelei közül néhány eleve feladja a küzdelmet, azaz tálcán kínálja a győzelmet.

Mourinho a legutóbbi spanyol forduló előtt David Villára utalva azt mondta: "Más csapatoknak olyan csatáraik vannak, akik sokba kerülnek, de nem lőnek gólokat."

A Barca Sevilla elleni 5-0-s sikere után Xavi így reagált: "Nem tudom, hogy Villára utalt-e Mourinho, de az se baj, ha igen, hiszen a játékostársam szombaton két gólt szerzett."

A középpályás végül még meg is dicsérte a nagy riválist: "A Realnak jól megy idén, ami nagy motivációt jelent a számunkra, ezért is próbálunk minél jobb eredményeket elérni."

Az íngyulladásából felépült, magát egyre jobb formában érző Xavinak a következő hetekben vélhetően lesz lehetősége bizonyítani, hogy az ő játékát a kritikák nem befolyásolják: "Optimista vagyok, remélem, valamennyi mérkőzésen pályára léphetek" - tette hozzá.

A Barca szebbnél szebb gólokkal verte a Sevillát:


Kilenc forduló után a Real Madrid 23 ponttal vezeti a Primera Divisiónt, a címvédő Barcelona hátránya egy pont.