Vágólapra másolva!

Kilencgólos csatársorral támad a hét csapata

A hét végi bajnoki fordulók legjobban várt mérkőzése átcsúszott hétfőre, így a Real Madridból, illetve az FC Barcelonából senki nem szerepel mostani álomcsapatunkban. Persze klasszisokban így sincsen hiány, elég, ha csak azt öt gólt szerző Dimitar Berbatovra, vagy a középpályásként mesterhármast elérő Dejan Sztankovicsra gondolunk.

kapus:
Arthur Boruc (lengyel, Fiorentina): A firenzeieknél Sébastien Frey számít az első számú kapusnak, ám sérülése miatt jelenleg a nyáron igazolt Boruc véd, és a hét végén a Juventus ellen elsőrangú teljesítményt nyújtott. A Celtictől megvett játékos több bravúrt is bemutatott a találkozó során.

hátvédek:
Micah Richards (angol, Manchester City): A bajnoki címre törő együttestől a Stoke City elleni döntetlen nem a legjobb eredmény, de ez legkevésbé sem a csapat jobbhátvédjén múlott. Richards kevéssel a lefújás előtt olyan gólt szerzett, ami a csatároknak is becsületére vált volna.

Matías Silvestre (argentin, Catania): A szicíliai gárda kifejezetten jól szerepel ebben az idényben, hiszen a középmezőnyben található a Serie A-ban, és a hét végén a Lazio ellen szerzett pontot. Ebben nagy szerepe volt Silvestrének, aki remekül állta a római rohamokat, és egy szöglet után maga is eredményes volt.

Paul Scharner (osztrák, West Bromwich Albion): A hét vége egyik legváratlanabb eredménye volt, hogy a WBA idegenben tudott nyerni az Everton ellen, ráadásul három góllal. A vendégcsapat védelmében Scharner hibátlanul futballozott, ráadásul ő szerezte csapata első találatát.

Jérémy Morel (francia, Stade Rennes): A Ligue 1 továbbra is rendkívül kiszámíthatatlan, szinte bárki képes legyőzni bárkit. Ennek a hét végén a Rennes látta a kárát, a bretonok ugyanis 2-0-ra kikaptak a középmezőnybe tartozó Lorient-tól, amelynek soraiban a balhátvéd Morel is eredményes volt.

középpályások:
Mathieu Valbuena (francia, Olympique Marseille): Remek hetet zárt a marseille-i gárda, hiszen két mérkőzésén összesen hét gólt szerzett, és egyet sem kapott. A BL-ben a Szpartak Moszkva ellen idegenben nyert a csapat, és ezzel kiharcolta a továbbjutást a csoportból, majd pedig a bajnokságban a Montpellier-t intézte el magabiztosan - és Valbuena mindkét meccsen betalált.

Dejan Stankovic (szerb, Internazionale): Egy héttel ezelőtt mindenki krízisről beszélt a milánói gárdánál, és bár a csapat helyzete továbbra sem ideális, az elmúlt héten aratott két győzelem jelentősen javított rajta. Stankovic főleg a Parma elleni bajnokin brillírozott, hiszen karrierje első mesterhármasát érte el.

Forrás: AFP
Stankovic élete meccsét játszotta a Parma ellen

Estebán Cambiasso (argentin, Internazionale): A Twente elleni BL-meccsen kötelező volt a győzelem az Inter számára, nem csak a továbbjutás miatt, hanem azért is, mert Rafa Benítez állása is a tét volt. A találkozót végül Cambiasso találata döntötte el, és az argentin középpályás a hét végi, Parma elleni bajnokin is betalált.

Luka Modric (horvát, Tottenham Hotspur): A londoniak holland középpályása, Rafael van der Vaart sérülés miatt a múlt heti két meccsen összesen vagy tíz percet játszott, de a Spurs legnagyobb szerencséjére méltó helyettese akadt Modric személyében. A horvát a Werder elleni BL-meccsen betalált, a Liverpool elleni bajnokin pedig gólpasszt adott, és remekül irányította csapatát.

csatárok:
Dimitar Berbatov (bolgár, Manchester United): A Vörös Ördögök drukkerei sokszor kritizálták a bolgár csatárt flegmának tűnő játékstílusa miatt, de alighanem maguk is tisztában vannak azzal, hogy Berbatov egészen kivételes képességű futballista. A hét végén ezt meg is mutatta a Blackburn Rovers ellen, hiszen ötször volt eredményes - amit a Premier League-ben eddig mindössze hárman tudtak végrehajtani.

Forrás: AFPű
Berbatov ötször ünnepelhetett a Blackburn ellen

Roberto Soldado (spanyol, Valencia): Sokan féltették a Valenciát azt követően, hogy a nyáron anyagi okokból kénytelen volt eladni házi gólkirályát, David Villát, de a klubnak a jelek szerint remekül sikerült őt pótolnia. Soldado a múlt heti két meccsen négyszer is betalált: a BL-ben a Bursaspor, a bajnokságban pedig az Almería ellen duplázott.

www.global-soccer.eu