Vágólapra másolva!
Esélyesként tartották számon, még a fogadóirodáknál is favorittá lépett elő a prezentációt követően az angolok pályázata, végül mégis Oroszország nyerte el a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát. A csalódás miatt David Beckham bocsánatot kért, Alan Shearer szerint tizenkét évet veszítettek a legközelebbi lehetőségig.

Csalódottan térhet haza Zürichből az angol küldöttség, miután nagy favoritból abszolút vesztes lett a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezéséi jogáért folytatott harcban.

A küldöttség egyik főszereplője, David Beckham diplomatikusan fogalmazta meg véleményét a vb-szavazással kapcsolatban a BBC-n. "Csapatunk mindent megtett a sikerért, képtelenek lettünk volna ennél jobb pályázatot megalkotni. A legjobbakat kívánom Oroszországnak és Katarnak. Elnézést kell kérnünk, hogy nem tudtuk hazavinni a világbajnokságot. Sehol a világon nincsenek jobb és szenvedélyesebb szurkolók, mint Angliában, szomorú, hogy nem tudtuk nekik elhozni a tornát."

A válogatott korábbi csillaga, Alan Shearer a vereség ellenére kijelentette, hogy az angol pályázat volt a legerősebb, és kétségesnek tartja, hogy valaha is lesz még ekkora esélye a rendezés elnyerésére.

A már visszavonult csatár szerint minden valószínűség szerint legközelebb 2030-ban lesz létjogosultsága az angol pályázatnak. Mindazonáltal azt is elképzelhetőnek tartja, hogy még többet kell kivárniuk, amiatt hogy a FIFA egyre inkább az új piacok bevonását célozza meg a rendezés odaítélésével.

"Néhány perccel a döntés kihirdetése előtt kaptunk egy fülest, hogy veszítettünk, sőt, már az első körben kiestünk. Nagyon bíztam benne, hogy még az én életemben rendezhetünk egy vb-t, mert 1966 után születtem. Nehéz mit mondanom. Ha most nem tudtuk kiharcolni a rendezést, ugyan mikor lesz még rá esélyünk?"