Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic a jelenkor labdarúgásának egyik legmegosztóbb személyisége, talán csak José Mourinho vetekedhet vele. A svéd támadó minden kétséget kizáróan a világ egyik legjobb focistája, klubcsapataival sorra nyeri a bajnoki címeket. Ibrahimovic mindemellett az egyik legdurvább és legalattomosabb játékos, aki a legpitiánerebb csatákból sem akar vesztesen kikerülni, és nem hajol meg senki előtt. Ezt igazolja alábbi videós összeállításunk is.

Zlatan Ibrahimovic az idén már harmincéves lesz, a botrányok azonban továbbra is körüllengik őt. Legutóbb az al-Ahli elleni felkészülési mérkőzésen balhézott össze a katari együttes vezetőedzőjével, de amint az AC Milanhoz szerződött, máris a címlapokra került azzal, hogy hátba rúgta az egyik edzésen csapattársát, Rodney Strassert. Később összeverekedett az együttes amerikai védőjével, Onyewuval, Robinho egyik gólját pedig azzal ünnepelte, hogy megrúgta brazil csapattársát:


Az olasz tékvandó-válogatott is elismerte Ibrahimovic teljesítményét, és egy fekete övvel ajándékozta meg:


A svéd csatárhoz valóban közel állnak a küzdősportok, gyerekkorától kezdve többfélét is kipróbált, és azóta is rendszeresen fejleszti a technikáját:


Mint mondja, a küzdősportokban elsajátított mozdulatokat a futballpályán is kamatoztatni tudja.

A Bresciának majdnem betalált egy parádés mozdulat után:


Kiszámíthatatlan passz még a Barcelona mezében:


A szorítóban összeszedett technikai tudásnak, harciasságnak és persze a 194 centis magasságának köszönhetően tekintélyt parancsoló a megjelenése a focisták között, amit ő maximálisan ki is használ. Kevesen merik felvenni a kesztyűt vele szemben, a Genoa egyik játékosa megpróbálta egyszer megtartani a labdát ellene, így sikerült neki:


A Villarreal játékosa, Godin is kapott egy csomagot tőle:


Marco Materazzit és Mark van Bommelt tartják a legnagyobb mészárosnak a focipályán, Ibrahimovic azonban egyiküktől sem ijedt meg, korábbi csapattársát - már a Milan mezében - egy kungfu rúgással intézte el, a holland középpályást pedig egy válogatott meccsen fenyegette meg, Van Bommel inkább nem húzott ujjat vele.

Így intézte el Materazzit:


A Van Bommel-affér:


Van azonban, akiben emberére akadt Ibrahimovic, ő legalábbis Giorgio Chiellinit, a Juventus védőjét tartja a legkeményebb ellenfélnek, akivel valaha találkozott.

Ibrahimovic vs. Chiellini:


A tetovált, marcona külső mögött csapattársai szerint egy mókás, bohém srác lapul. Még a barcelonás időkben megjelent róla egy kép, amelyen csapattársával, Gerard Piquével félreérthető helyzetben kapták le. Egy csinos riporternő rákérdezett az esetre, Ibrahimovic pedig macsó választ adva csak ennyit mondott: "Gyere el a lakásomra, és megtudhatod, hogy meleg vagyok-e! De hozd a nővéredet is!"

Ibrahimovic szeret viccelődni a kamerák előtt, ezt az alábbi videó is bizonyítja, amelyen többek között közli az őt sürgető szakmai stáb egyik tagjával, hogy még befejezi az interjút, úgyis akkor kezdődik a Barcelona edzése, amikor ő akarja. Az interes korszákból készült felvételen Figóval és Vieirával tréfálkozik egy riporternő előtt, egy svéd tévést pedig az élő adás előtt azzal ugrat, hogy pocsék a parfümje, majd az interjú végén közli vele: reméli, nem találkoznak az osztrák-svájci Európa-bajnokságon.


Mindent összevetve az öntörvényű korszakos zseninek valószínűleg nem az al-Ahli edzőjével való összeszólalkozása volt az utolsó balhéja, és mint ahogy botrányokat, úgy parádés megmozdulásokat is garantáltan várhatunk még tőle a következő években. Ehhez hasonlókat: