Vágólapra másolva!
A francia válogatott Djibril Cissé a szezon végén biztosan távozik a görög Panathinaikosz labdarúgócsapatától, mert folyamatosan rasszista támadások érik Görögországban.

A francia támadó 2009-ben igazolt az athéni csapatba, ahol 49 mérkőzésen 41 gólt szerzett, de elege lett az ellenfél szurkolóinak durva megnyilvánulásaiból.

A pohár akkor telt be Cissénél, amikor a hétvégi, botrányosan véget ért Olimpiakosz-Panathinaikosz (2-1) rangadó után a franciát és három csapattársát a pályán megtámadta több pireuszi szurkoló.

"A nyáron elhagyom a Panathinaikoszt" - idézi Cissét a L'Equipe. "A helyzet tűrhetetlenné vált. A Pana szurkolói fantasztikusak, a klubot is nagyon szeretem, de nem akarok ebben a ligában játszani többé."

Cissé a balhéval véget ért rangadóról is ejtett szót: "Az Olimpiakosz szurkolóinak én voltam a célpontja. Többen közülük megütöttek. Ezt nem hagyom annyiban, és az európai szövetség elé viszem az ügyet."

"Ebben a szezonban romlott a helyzet a görög lelátókon. Három alkalommal is majomhuhogással gúnyoltak, és banánt dobáltak a pályára" - tette hozzá Cissé.