Vágólapra másolva!
A Bild értesülései szerint a német Bundesligában szereplő Bayern München labdarúgócsapata a következő idényt új edzővel kezdi el, miután a klubvezetőség megegyezett Louis van Gaallal a szezon végi szakításról.

A Bayern München gyengén teljesít a német labdarúgó-bajnokságban, hiszen a második helyről az ötödikre csúszott vissza. Utóbbi meccsein otthon kapott ki a Dortmundtól, majd a kupában a Schalkétól. A hétvégén pedig a Hannover vendégeként szenvedett 3-1-es vereséget a bajnokságban.

Van Gaal menesztése már egy ideje napirenden volt, de úgy tűnik a holland csak a nyáron távozik, így lehetősége lesz legalább a Bajnokok Ligájában nagyot alkotni, hiszen a nyolcaddöntő első meccsén 1-0-ra nyertek a müncheniek a címvédő Internazionale otthonában.

Az 59 éves szakembernek eredetileg 2012-ig szól a szerződése, de a vezetőség, Christian Nerlinger sportigazgató, az ügyvezető igazgató, Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness klubelnök vasárnap úgy döntött, hogy a következő idényt már más trénerrel kezdi a csapat. A döntést hétfőn közölték Van Gaallal, akivel állítólag sikerült megállapodni a szakítás részleteiről.