Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóhírek szerint a Real Madrid arra kérte a spanyol labdarúgó-szövetséget, hogy szigorítsa a doppingellenőrzést a Primera Divisiónban. A madridi beadványban doppingvádak érik a Barcelonát és a Valenciát is. Előbbi klub hétfőn délben a honlapján megjelent közleményben tiltakozott a vádak ellen, és jogi lépéseket tervez.

A spanyolországi Cadena Cope rádió vasárnap este arról számolt be, hogy a Real Madrid hivatalos levélben kérte a hazai szövetséget, hogy szigorítsa meg a túlzottan laza spanyol doppingszabályokat.

Az esettel szintén foglalkozó Marca arról ír, hogy míg a többi topligában minden meccsen kötelező mindkét csapatból két-két játékost ellenőrizni, addig a spanyoloknál csupán két meccs után kell két játékosnak vizeletet adnia.

A spanyol élvonalban a Barcelona mögött második Real Madrid beadványa ugyanakkor nem áll meg az általános helyzetértékelésnél, kérését konkrét gyanúval is alátámasztja. Ezek szerint a listavezető Barcelonánál kétes hírnevű orvosok dolgoznak, míg a Valenciánál a 2002-ben és 2004-ben megszerzett bajnoki cím idején a doppingügyei miatt hírhedt Eufemiano Fuentes doktort alkalmazták.

A Barcelona válaszként közleményben fejezte ki felháborodását a vádak miatt, egyben elítélte a "fair play szellemét sértő, és a sportág megítélését romboló hozzáállást". A katalán klub azonnali helyesbítést követel a madridiaktól, és jogi lépéseket tervez, hogy megvédje játékosai, edzői és orvosai hírnevét.