Vágólapra másolva!
Újabb botránya miatt valószínűleg nem nevezik Mario Balotellit a Manchester City Chelsea elleni vasárnapi meccsére a Premier League-ben. Roberto Mancini menedzser szerint az olasz csatárra nem lehet számítani egy ilyen szintű ütközetben.

"Nem hiszem, hogy beteszem a Chelsea elleni keretbe. Nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen meccsen számíthatok rá" - idézte Mancinit a Guardian.co.uk. "Nagyon mérges vagyok rá a Kijev elleni piros lapja miatt. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy fantasztikus csatár legyen, de egy kiemelkedő játékos nem tehet olyat, amit ő tett."

Balotelli a kijeviek továbbjutását hozó Európa Liga-találkozón a harminchatodik percben állítatta ki magát Goran Popov letalpalásával, ezzel nagyban hozzájárult, hogy együttese nem tudta ledolgozni az idegenben összeszedett kétgólos hátrányt. A támadó a találkozó után sem bírt magával, és kiugrott az autójából, hogy ráförmedjen a neki mutogató szurkolókra.

A Guardian cikke szerint Balotellit saját játékostársai is nyomás alá helyezték, és többen is jelezték neki, hogy tanulnia kellene hibáiból. "Rá kell jönnie, hogy egy profi focistának időnként mentálisan is változnia kell" - nyilatkozta Nigel De Jong.

Balotelli húsz találkozón tíz gólt szerzett a Manchester City együttesében, eközben kilenc sárgát és két piros lapot kapott.

Viselkedése miatt az olaszok szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli is azt tervezi, hogy kihagyja Balotellit a Szlovénia elleni Eb-selejtezőre készülő válogatott keretéből.